ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΒΟΛΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ !

Δόθηκε απάντηση με τρία αντίποινα

Η Τουρκία αυτή τη φορά απάντησε σοβαρά στην επίθεση στην πόλη του Ακτσάκαλε που στοίχισε την ζωή σε 5 άτομα και επέφερε τραυματισμό σε άλλα 10. Με οδηγία απευθείας από την κρατική σύνοδο κορυφής της Άγκυρας έγιναν περίπου 50 βολές πυροβολικού σε 16 σημεία της πόλης Τελ Αμπιγιάντ, από όπου είχε γίνει η επίθεση που προκάλεσε την τραγωδία. Από σήμερα το πρωί στις 06.45 ακούγονται βολές πυροβολικού από το Ακτσάκαλε και την γύρω περιοχή με κατεύθυνση προς την Συρία.

Τα σημεία τα οποία βομβαρδίζονται, εντοπίστηκαν μετά από μέρες εγγραφών από το ραντάρ τύπου ANTPQ36 που ¨διαβάζει¨ την περιοχή.

Αμυντικές πηγές από την περιοχή ανέφεραν πως από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά στην συριακή πλευρά και σε απόσταση 3-20 χλμ από το Ακτσάκαλε και την γύρω περιοχή, όπλα πυροβολικού και όλμων είχαν πραγματοποιήσει βολές. Η Τουρκία όμως είχε καταγράψει τις τοποθεσίες από όπου είχαν γίνει. Και είχε προβεί σε σκληρές προειδοποιήσεις προς τις συριακές αρχές. Κάθε φορά όμως οι συριακές αρχές πρόβαλαν την δικαιολογία πως στις πλησίον της Τουρκίας περιοχές υπάρχουν μόνο άρματα χωρίς άλλη στρατιωτική παρουσία.

………………..

Κινητικότητα σε θάλασσα και αέρα

Μετά από τις εξελίξεις που ξεσήκωσαν την Τουρκία, κινητικότητα επήλθε σε θαλάσσιες και αεροπορικές ένοπλες δυνάμεις. Δόθηκε συναγερμός σε Ντιγιαρμπακίρ, Μαλάτια και Μπάτμαν και οι πιλότοι περίμεναν σε αεροπλάνα πλήρη φόρτου έτοιμα για επιχειρήσεις. Στις δε ναυτικές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά στα συριακά χωρικά ύδατα λήφθηκαν μέτρα στα πλαίσια των εθνικών κανόνων εμπλοκής. Χτες το Κέντρο Πολεμικών Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου τέθηκε σε συναγερμό. Όλο το προσωπικό του Αρχηγείου κλήθηκε με κωδικό έκτακτης ανάγκης.

Χτυπήσαμε την Συρία

Στην ανακοίνωση που έγινε από την πρωθυπουργία μετά την πτώση της βόμβας στο Ακτσάκαλε αναφέρεται πως ¨ Έναντι αυτής της απεχθούς επίθεσης, στα πλαίσια των κανόνων εμπλοκής, δόθηκε άμεση και δέουσα απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις μας που βρίσκονται στα σύνορα.

Η ανακοίνωση που έγινε μετά από την σύνοδο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει τα εξής : Έναντι αυτής της απεχθούς επίθεσης, στα πλαίσια των κανόνων εμπλοκής, δόθηκε άμεση και δέουσα απάντηση από τις ένοπλες δυνάμεις μας που βρίσκονται στα σύνορα. Χτυπήθηκα σημεία-στόχοι στην Συρία που είχαν εντοπιστεί με ραντάρ. Με εντολή του πρωθυπουργού μας κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, άρχισαν αμέσως από του Υπουργείο Εξωτερικών οι δέουσες διπλωματικές ενέργειες, και έγιναν κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και με κάποιες χώρες μέλη του Συμβουλίου του ΟΗΕ.

Η Τουρκία στα πλαίσια των κανόνων εμπλοκής και του διεθνούς δικαίου, δεν θα αφήσει ποτέ αναπάντητες αυτού του είδους τις προκλήσεις του συριακού καθεστώτος που στρέφονται κατά της εθνικής μας ασφάλειας. Ευχόμαστε στους πολίτες μας που έχασαν στο περιστατικό να έχουν έλεος από τον Αλλάχ, υπομονή και καρτερία στις οικογένειες και στους συγγενείς τους και ταχεία ανάρρωση για τους τραυματίες πολίτες μας.

Εφ. Χουριέτ 4/10/2012