ΣΟΥΝΙΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…

15 χρόνια αντιμετωπίζουν

37,5 χρόνια φυλακή αντιμετωπίζει η αλεβίτικη οικογένεια Εβλί η οποία κινδύνεψε με λιντσάρισμα όταν εναντιώθηκε στο χτύπημα του τύμπανου μπροστά στο σπίτι της κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού. Κατηγορία : πρόκληση όχλου

Στο κατηγορητήριο σχετικά με την οικογένεια Εβλί που κατοικεί στον οικισμό Σουργκού της επαρχίας Ντογανσεχίρ της Μαλάτιας, και η οποία υπέστη απόπειρα λιντσαρίσματος, βγήκε μια ακόμη εντυπωσιακή λεπτομέρεια. Επειδή κατά την κατάθεση του το μέλος της οικογένειας Χασάν Χουσείν Εβλί από λάθος ανέφερε ως ημερομηνία περιστατικού 24 Ιουλίου και όχι 28, η εισαγγελία του άσκησε δίωξη για ¨στήσιμο αδικήματος¨ και αντιμετωπίζει ποινή έως 15 ετών φυλάκισης.

Ένα από τα γεγονότα που σφράγισαν τον μήνα του Ραμαζανιού ήταν αυτό που έγινε στον οικισμό Σουργκού της επαρχίας Ντογανσεχίρ του νομού Μαλάτιας. Η αλεβίτικη οικογένεια Εβλί στις 28 Ιουλίου καθώς δεν σηκώνονται για το πρωινό γεύμα του Ραμαζανιού, είχαν αντιδράσει στο χτύπημα του τύμπανου μπροστά στην πόρτα τους. Μετά από αυτό σύμφωνα με αυτά που αναφέρθηκαν, συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων με επικεφαλής τον νταουλτζή,, οι οποίοι φώναζαν ¨Δεν θέλουμε Αλεβίτες εδώ¨ και συνοδεία ψαλμών πετροβόλησαν το σπίτι της οικογένειας. Με την επέμβαση της στρατοχωροφυλακής έληξε το περιστατικό, ενώ μερικά άτομα μεταξύ των οποίων και ο νταουλτζής Μουσταφά Εβσί, συνελήφθησαν και σύντομα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σχετικό με το περιστατικό κατηγορητήριο είναι γεμάτο με κατηγορίες κατά της οικογένειας Εβλί που διασώθηκε από το λιντσάρισμα. Στο κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε από την εισαγγελία του Ντογάνσεχίρ οι Σερβέτ και Λεϊλά Εβλί αντιμετωπίζουν συνολική ποινή έως 22,5 ετών φυλάκισης για ¨πρόκληση όχλου μέσω της τρομακτικής δύναμης υφιστάμενης ή υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης¨.

…………………

Εφ. Ταράφ 9/10/2012

Σχ : Πρόκειται για απίστευτη περίπτωση. Οι άνθρωποι αλεβίτες όντες διαμαρτυρήθηκαν τότε στον νταουλτζή να μην  χτυπά κάθε πρωί μπροστά στο σπίτι τους το τύμπανο για να τους ξυπνήσει . Μετά από αυτό ο συγκεκριμένος ξεσήκωσε άλλους από την περιοχή και πήγαν έξω από το σπίτι της οικογένειας Εβλί. ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ  πολιορκούσαν το σπίτι, πετούσαν πέτρες, έκαψαν έναν διπλανό αχυρώνα, και φυσικά το σύνθημα που αναφέρει η εφημερίδα ήταν το πιο …ευγενικό από αυτά που ακουγόταν !  Και μετά από όλη αυτήν τους την κατατρομοκράτηση έρχεται και η δικαιοσύνη να τους αποτελειώσει…