ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ Ο ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ

Ο ξυλοδαρμός από τον αξιωματικό τον άφησε ανάπηρο

Ο 20 ετών Μουσταφά Τζαν, κάτοικος στην Τσούμρα του Ικονίου, τον περασμένο Μάιο κατάτάχθηκε ως στρατιώτης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στροχωροφυλακής του Κιρκαγάτς Μαγνησίας για να υπηρετήσει την θητεία του. Ο Μουσταφά Τζαν ισχυρίζεται πως ενώ έμενε 1 μήνας για την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης ο ανώτερος του ο έφεδρος λοχίας Μ.Ο. τον έδειρε με χρήση ξύλου και αφού έμεινε για τρεις μέρες στο ιατρείο, πήρε εξιτήριο μετά από μια απλή θεραπεία.

Όταν τον Αύγουστο ήρθε με άδεια στην πατρίδα του, πήγε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ικονίου λόγω πόνων που αισθανόταν στη μέση. Λέει πως ¨Εκεί οι γιατροί μου είπαν να γυρίσω στην μονάδα μου και ότι εκεί μπορώ να θεραπευτώ καθώς έχει στρατιωτικό νοσοκομείο¨. Ο Τζαν περιγράφει πως μετατέθηκε στην μονάδα του στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής στο Ελμπεγί του Κίλις, και ότι ¨Εκεί περιέγραψα την κατάσταση μου στους διοικητές. Πήγα στα στρατιωτικά νοσοκομεία στο Χατάι και στο Γκαζιάντεπ. Αλλά δεν μου έδωσαν κάποια διάγνωση. Όταν οι πόνοι μου δυνάμωσαν πολύ οι διοικητές μου μου έδωσαν άδεια για να θεραπευτώ στην πατρίδα μου. Αρχές Οκτωβρίου πήγα πάλι στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ικονίου. Εκεί διέγνωσαν περισσότερα του ενός κατάγματα σρτην σπονδυλική στήλη και μετακίνηση σπονδύλου. Για την θεραπεία μου με πήγαν στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ετιμεσγκούτ. Εκεί οι γιατροί μου είπαν πως πρέπει να μετατεθώ εκεί από την μονάδα μου. Πήγα πάλι στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Ικονίου. Αυτή τη φορά με έστειλαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μεράμ. Και εκεί η διάγνωση ήταν ίδια. Έμεινα για κάποιο διάστημα στο νοσοκομείο. Η θεραπεία μου συνεχίζεται και πήρα ένα μήνα άδεια.¨

¨Σαν κυπαρρίσι πήγε και γύρισε δύο κάτια¨

Ο Βελί Τζαν αναφέρειε πως έστειλε τον γιό του για να φυλλάξει την πατρίδα και λέει : ¨Ζητώ να να θεραπευτεί το παιδί μου.Το παιδί μου είναι θύμα. Και όποιος φταίει θα υποβάλλω μήνυση. Διότι τον έστειλα σαν κυπαρρίσι και γύρισε σε δύο κάτια. Ζητώ να ενδιαφερθούν για το περιστατικό οι αρμόδιοι. Όποιος το εκανε να τιμωρηθεί. Και αν το παιδί μου υπήρξε θύμα, να μην γίνουν θύματα και άλλοι στρατιώτες. Έστειλα τον γιο μου για την πατρίδα και γύρισε δύο κάτια.

………..

Η μητέρα του η Ζαντέ Τζαν ¨ δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της λέγοντας πως ¨Δόξα τω Θεώ μεγάλωσα τον γιό μου σαν κυπαρρίσι. Τον στείλαμε στο στρατό με ζουρνάδες και νταούλια. Τον μεγάλωσα κάνοντας μεροκάματα. Ζητώ να βρει την υγειά του¨.

Εφ. Χουριέτ 26/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone