ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ

Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Τοπείρου για Νηπιαγωγεία

Εύλαλο 30/10/2012

Εμείς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τοπείρου-Ξάνθης, προερχόμενοι από την μειονότητα, παρακολουθούμε με έκπληξη και αγωνία τα τεκταινόμενα στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Εχίνου, όπου τα αρμόδια όργανα της πολιτείας με εμμονή συνεχίζουν να καταστρατηγούν διατάξεις του συντάγματος που αφορούν το δικαίωμα πρόσβασης του κάθε παιδιού στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά το πάγιο αίτημα της μειονότητας για ίδρυση δίγλωσσων μειονοτικών νηπιαγωγείων όπως αυτό κατοχυρώνεται από την συνθήκη της Λωζάνης.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στα 20 αθώα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Τέλος, καλούμε τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα εγγραφής των 20 αθώων παιδιών στο μειονοτικό δημοτικό σχολείο Εχίνου.

1-Νιαζήφογλού Νιαζήφ, αντιδήμαρχος

2-Τελάτογλου Οζέρ, δημοτικός σύμβουλος

3-Χασάνογλου Ραμαδάν, δημοτικός σύμβουλος

4-Ηλιάζ Ασιμέ, δημοτικός σύμβουλος

Εφ. Τρακιανίν Σεσί 31/10/2012

Σχ : Κι εμείς με έκπληξη παρακολουθούμε αυτούς τους κυρίους να βάζουν κάθε τόσο λεωφορεία πληρωμένα από τον δήμο Τοπείρου για να πηγαίνουν όσοι επιθυμούν δωρεάν στην Κεσσάνη ή σε άλλα μέρη της Τουρκίας, να κάνουν τα ψώνια τους από εκεί. Όλα αυτά  την ώρα που η αγορά της Ξάνθης στενάζει ! Αλλά αφού δεν ενοχλείται ο δήμαρχος Στέλιος Χατζηευαγγέλου…