ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΣΑΒΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ…

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς περνά το Κουρμπάν Μπαϊράμι του μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς !

 

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του DEB και σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ, στις 24 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη έφτασαν στη Ρόδο για να περάσουν το Κουρμπάν Μπαϊράμι με τους Ροδίτες αδερφούς μας.

 Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο σύμβουλος του προέδρου Αϊντίν Αχμέτ τέλεσαν το ναμάζι τους μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς στο τζαμί Σουλεϊμανίγιε που είναι ανοιχτό μόνο τις γιορτές, και μετά από το ναμάζι πέρασαν για τον εορτασμό στην βιβλιοθήκη Χαφίζ Αχμέτ Αγά.

 Στον εορτασμό εκεί μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ρόδο Χακάν Αϊτέκ, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής του ιδρύματος Φετχί Πασά Τζεγκίζ Αργκέσο, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδερφοσύνη Μεχμέτ Ζαμαντάκι, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου, Κώ και Δωδεκανήσων Μουσταφά Καϊμακτσί, ο σύμβουλος του DEB Αϊντίν Αχμέτ, οι δάσκαλοι τουρκικών στον σύλλογο της Ρόδου Τζαχίτ και Γκιουλτέν Αληοσμάν, ο θρησκευτικός λειτουργός Ρόδου Ιλτέρ Μέτσο, και πολλοί Ροδίτες Τουρκομουσουλμάνοι.

Μετά τον εορτασμό εκεί ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μετείχε και στον εορτασμό που έγινε στον πολιτιστικό σύλλογο μουσουλμάνων Ρόδου, όπου οι Ροδίτες αδερφοί μας του έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Στον εορτασμό εκεί μετείχε και πρόξενος της τουρκικής Δημοκρατίας κύριος Χακάν Αϊτέκ. Μετά από τον ενθουσιώδη εκεί εορτασμό, ο πρόεδρος του συλλόγου Μεχμέτ Ζαμαντάκι δώρισε στον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μια πλακέτα προς ανάμνηση αυτής της ωραίας και σημαντικής επίσκεψης.

Το βράδυ της πρώτης μέρας του Μπαϊραμιού ο πρόεδρος του DEB μετείχε στο γλέντι που οργάνωσε ο σύλλογος και έκανε εκεί μια ομιλία. Στην ομιλία του ανέφερε πως φέρνει χαιρετίσματα από όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, και είπε πως σήμερα βιώνει την χαρά να εκπληρώνει την υπόσχεση να έρθει στην Ρόδο, που έδωσε στους αρμόδιους του συλλόγου όταν αυτοί τον επισκέφτηκαν. Ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα συγκινημένος και ευτυχισμένος που περνά αυτές τις μεγαλοπρεπείς μέρες μαζί με τους Ροδίτες αδερφούς. Είπε πως ακόμα και αν δεν μπορούν να είναι πάντα μαζί , οι καρδιές βρίσκονται μαζί τους. Περιέγραψε πως το DEB έχει την αποστολή να ενδιαφέρεται για όλους τους ομογενείς που ζούνε στην χώρα, και ότι οι ίδιοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να εκπληρώσουν αυτή την αποστολή. Τέλος ευχαρίστησε τους αρμόδιους του συλλόγου που τον κάλεσαν σε αυτή την ωραία βραδιά και του παρείχαν έτσι την δυνατότητα να περάσει αυτή την ωραία βραδιά μαζί με τους ομογενείς.

Αργότερα ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς έδωσε το βραβείο επιτυχίας σε ένα από τα παιδιά που πέτυχαν στα μαθήματα τουρκικών που παραδίδονται υπό την αιγίδα του συλλόγου, ευχήθηκε να περάσουν καλά στο γλέντι και κάλεσε τους ομογενείς στην Δυτική Θράκη.

Στις 26 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο σύμβουλος του Αϊντίν Αχμέτ επισκέφτηκαν τον πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο Χακάν Αϊτέκ. Μετά από την επίσκεψη έκαναν το ναμάζι τους στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά.

Μετά από το ναμάζι της Παρασκευής ο πρόεδρος του DEB πέρασε στον σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδερφοσύνη, όπου και πέρασε την μέρα του.

Ως κόμμα DEB ευχαριστούμε ιδιαίτερα για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδείχτηκε εκεί προς τον πρόεδρο Τσαβούς και τον σύμβουλο του Αϊντίν Αχμέτ από την μέρα που έφτασαν.

Ιστοσελίδα του DEB 27/20/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone