ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ : 28 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Προδοτική επίθεση σε στρατιωτικό όχημα

Η τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ πραγματοποίησε επίθεση σε τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου Ιράν-Τουρκίας που περνά μεταξύ Άγρι και Ερζερούμ. Από την έκρηξη που συνέβη την ώρα που περνούσε στρατιωτικό όχημα, τραυματίστηκαν 28 στρατιώτες.

Χτες το βράδυ στις 22.30 τρομοκράτες του ΠΚΚ έκαναν σαμποτάζ στον αγωγό που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ιράν. Από την έκρηξη που προκάλεσαν οι τρομοκράτες στο χωριό Τουρκιελί μεταξύ των επαρχιών Ελεσκίρτ και Χορασάν, ξέσπασε πυρκαγιά στον αγωγό. Οι φλόγες έφταναν τα δεκάδες μέτρα και φαινόταν από το Ελεσκίρτ που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά.

Oι αρμόδιοι αμέσως έκοψαν την παροχή και μετά από κάποιο διάστημα έσβησε η πυρκαγιά. Μεταφέρθηκαν ενισχύσεις στην περιοχή για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών.

Νομάρχης : 28 στρατιώτες τραυματίστηκαν

Ο νομάρχης Μεχμέτ Τεκιναρσλάν μιλώντας σχετικά με την έκρηξη που συνέβη την ώρα που περνούσε στρατιωτικό όχημα, δήλωσε : ¨Από την έκρηξη τραυματίστηκαν με διάφορους τρόπους 28 στρατιώτες μας¨.

Ο νομάρχης Τεκιναρσλάν ανέφερε πως οι τραυματίες στρατιώτες μετά από τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του Ελεσκίρτ, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Άγρι.

Ο Τεκιναρσλάν σχετικά με τους 28 τραυματισθέντες στρατιώτες είπε πως υπάρχει ένας που λόγω των εγκαυμάτων 3ου βαθμού στο σώμα του, μεταφέρθηκε στο Ερζερούμ.

…………….

 Εφ. Χουριέτ  19/10/2012