ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ

Το Ανώτατο Δικαστήριο βρήκε μικρή την ποινή της Λεϊλά Ζανά

 Το Ανώτατο Δικαστήριο βρήκε μικρή την ποινή της Λεϊλά Ζανά. Η εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου βρήκε μικρή την ποινή των 10 ετών που επιβλήθηκε στην ανεξάρτητη βουλευτή Ντιγιαρμπακίρ Λεϊλά Ζανά για το αδίκημα ¨μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης¨ λόγω 9 ομιλιών που έκανε σε διάφορες ημερομηνίες. Η εισαγγελία στο έγγραφο της ζητάει να δικαστεί η Ζάνα εκτός από το αδίκημα μέλους οργάνωσης και για το αδίκημα της κατά συρροήν ¨διενέργειας προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης¨ μέσω των ομιλιών που έκανε.

Η εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου ολοκλήρωσε την μελέτη της έφεσης που έκαναν οι δικηγόροι της Ζανά σχετικά με την καταδίκη της Ζανά από το 5ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ

Η εισαγγελία στέλνοντας τον φάκελο της υπόθεσης στο 9ο Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου ζητά την τιμωρία της Ζανά όχι μόνο για το αδίκημα ¨μέλους οργάνωσης¨ αλλά και για το αδίκημα της κατά συρροήν ¨διενέργειας προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης. Επίσης με έγγραφο η εισαγγελία προτείνει την απόρριψη της έφεσης των δικηγόρων της Λεϊλά Ζανά.

……………

Εφ. Ραντικάλ 23/10/2012