ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΡΟΞΕΝΟΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αποδώσαμε στο χώμα

Ο φίλος μας ο Μανάφ Μουσταφά που έφυγε από ανάμεσα μας με έμφραγμα που έπαθε το πρωί της 17ης Οκτωβρίου, σήμερα, συνοδεία φίλων και γνωστών που ήρθαν από όλη την Δυτική Θράκη, αποδόθηκε στην αιώνια ανάπαυση στον Εχίνο της Ξάνθης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε

Μετά από μια μικρή τελετή που έγινε στο σπίτι του μετά το δεύτερο ναμάζι, μεταφέρθηκε προς το νεκροταφείο στους ώμους των Εχινιωτών φίλων του. Μετά από την νεκρώσιμη προσευχή που τέλεσε ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, αποδόθηκε στο χώμα συνοδεία προσευχών.

Στην κηδεία εκτός από τους εκατοντάδες γνωστούς και φίλους, μετείχαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ και ο πρώην βουλευτής Τσετίν Μάντατζη.

Ο Κομοτηναίος γιατρός Χασάν Αχμέτ ανέγνωσε μπροστά στο σπίτι του Μουσταφά -που τόσο ανέλπιστα μας άφησε και πήγε να βρει τον δημιουργό του- ένα ποίημα που έγραψε για αυτόν. Ο Μουσταφά Μανάφ ήταν ανάμεσα σε αυτούς που σε δύσκολα χρόνια, τότε που το κράτος δεν αναγνώριζε τα πανεπιστημιακά πτυχία των νέων της μειονότητας, απάντησαν με απεργία πείνας. Ο Μουσταφά ήταν ο σιωπηλός ήρωας των 21 ημερών απεργίας πείνας στον αγώνα για διεκδίκηση δικαιωμάτων, στα στασίδια των γυναικών στο Γενί τζαμί της Κομοτηνής. Εκείνες λοιπόν τις μέρες θύμισε με το καρδιακό του ποίημα ο γιατρός Χασάν.

…………………..

 Εφ. Τρακιανίν Σεσί 19/10/2012

Σχ : Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το γεγονός και είναι της εφημερίδας Τρακιανίν Σεσί

Ο γιατρός διαβάζει το αφιερωμένο στον θανόντα ποίημα

Καθ΄δόν προς το νεκροταφείο δίπλα-δίπλα ο υποπρόξενος ο Οζτούρκ και ο απομακρυνθείς από την θέση του ως διευθυντή στο δημοτικό σχολείο Εχίνου κύριος Κουράκ. Τυχαίο ; 

 

Ο πρόξενος φέρει στους ώμους του το φέρετρο.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone