ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ

Ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ έκανε το ναμάζι του στο χωριό Εβρίνος

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Οσμάν Ιλχάν Σενέρ μαζί με τον υποπρόξενο Αλπέρ Ατάκ στις 28 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν το χωριό Εβρίνο του δήμου Μαρώνειας-Σαπών, και εκεί έκαναν το ναμάζι τους μαζί με τον κόσμο του χωριού. Στην επίσκεψη τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ συνόδεψε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Πριν από το ναμάζι κατά το κήρυγμα που έκανε ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ έδωσε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, δίνοντας παραδείγματα από την ζωή του προφήτη μας. Στο κήρυγμα που έκανε κατά το ναμάζι ο ιμάμης του χωριού Νετζατί Αχμέτ έκανε κήρυγμα με θέμα ¨Αξίες και ανθρώπινα δικαιώματα που πρέπει να διαφυλάττονται στο Ισλάμ¨. Ευχήθηκε στον πρόξενο και στον υποπρόξενο επιτυχίες στα καθήκοντα τους και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη. Ο Νετζατί Αχμέτ στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας του ευχαρίστησε τον μυφτή Ιμπραήμ Σερίφ για την βοήθεια του στο χτίσιμο του τζαμιού.

¨Υποστηρίξτε τους μουφτήδες που εκλέξατε, στηρίξτε την γλώσα και την θρησκεία σας¨

Στην ομιλία που έκανε ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ μετά το ναμάζι, έδωσε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας λέγοντας τα εξής : ¨Καταρχήν στηρίξτε την γλώσσα σας και την θρησκεία σας, φρουυροί της θρησκείας είναι οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι μουφτήδες που εκλέξατε. Αυτοί οι μουφτήδες που εκλέξατε αυτή την στιγμή εκτελούν τα καθήκοντα τους. Για αυτό να βρίσκεστε πάντα πίσω τους και να τους στηρίζετε. Να στηρίζετε πάντα και την γλώσσα σας, κοινότητα που χάνει την γλώσσα της, χάνει και την θρησκεία της και τον πολιτισμό της. Εάν δεν στηρίιξετε εσείς την θρησκεία σας θα χάσετε αυτούς τους ήχους του εζάν. Για αυτό η ικεσία μου προς εσάς είναι να υποστηρίζετε πάντα τους μουφτήδες που εκλέξατε. Μην ανταποκρίνεστε σε προκλήσεις λόγω συμβάντων στην περιοχή, άλλωστε οι κρατικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν κύκλους που θέλουν να διαταράξουν την γαλήνη. ¨

……………………….

Εφ. Μπιρλίκ 29/9/2012