ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

¨Αυτό που έκανε η Τουρκία ήταν αεροπειρατεία¨

Ο υπουργός επικοινωνιών της Συρίας Μαχμούντ Σαίντ αναφερόμενος στο συριακό αεροσκάφος που το υποχρέωσαν να κατέβει στην Άγκυρα, κατηγόρησε την Τουρκία για αεροπειρατεία.

ΒΗΡΥΤΟΣ – Ο υπουργός επικοινωνιών της Συρίας Μαχμούντ Σαίντ, μιλώντας σχετικά με το συριακό αεροσκάφος που ενώ πήγαινε από Μόσχα προς Δαμασκό υποχρεώθηκε από τουρκικά μαχητικά να προσγειωθεί στην Άγκυρα, κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση για αεροπειρατεία.

Ο Σαίντ μιλώντας στο λιβανέζικο κανάλι Αl-Manar, ισχυρίστηκε πως η έρευνα αυτή αντιτίθεται στους κανόνες πολιτικής αεροπορίας και ότι πρόκειται για μια αεροπειρατεία.

ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Επίσης ο διευθυντής της Συριακής Πολιτικής Αεροπορίας Τζεϊντά Αμπντουλλατίφ ισχυρίστηκε πως η Τουρκία παραβίασε τους διεθνείς κανόνες πολιτικής αεροπορίας.

Ο Αμντουλλατίφ μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση RT δήλωσε πως η πλειοψηφία των επιβαινόντων ήταν γέροι, γυναίκες και παιδιά και είπε πως ¨Αυτοί οι άνθρωποι επί 5 ώρες και 25 λεπτά περίμεναν στο αεροπλάνο. Η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με ανθρώπινα στάνταρ¨.

Ο Σύριος αρμόδιος ανέφερε πως το περιστατικό θα καταγγελθεί στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, και ότι στο αεροπλάνο βρισκόταν μόνο οι πολίτες και οι αποσκευές τους.

Εφ. Ραντικάλ 11/10/2012

Σχ: Άποψη μας είναι πως πρόκειται για φιάσκο των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριων και κατ΄επέκταση της Τουρκίας. Στο αεροπλάνο παρά τον έλεγχο και τα περί του αντιθέτου λεχθέντα δεν πρέπει να βρήκαν τίποτε. Αν είχαν βρει θα το βλέπαμε ήδη στις εφημερίδες, για να δικαιολογήσουν την πράξη τους. Αλλά….τίποτε. Μηδέν εις το ¨πηλίκιο¨, όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης….   

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone