ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΡΔΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ

Στέλεχος του BDP χτυπήθηκε στο κεφάλι από δακρυγόνο

Από δακρυγόνο στο κεφάλι χτυπήθηκε το στέλεχος του BDP Εμανέτ Ενές ο οποίος τραυματίστηκε σε επεισόδια που συνέβησαν στο Μάρντιν όταν μαζί με μια ομάδα μελών του BDP θέλησαν να κάνουν πορεία στήριξης των απεργών πείνας προς τα γραφεία του κόμματος ΑΚΠ.

ΜΑΡΝΤΙΝ – Η αστυνομία δεν επέτρεψε χτες σε μέλη του BDP να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία του ΑΚΠ στο Μαζίνταγί του Μάρντιν. Στις προειδοποιήσεις της αστυνομίας η ομάδα απάντησε με πέτρες, και ξέσπασαν επεισόδια με χρήση σπρέι πιπεριού, πεπιεσμένου νερού και δακρυγόνων. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο νομαρχιακός σύμβουλος Εμανέτ Ενές.

Ο Ενές μετά τις πρώτες βοήθειες στο Κρατικό νοσοκομείο του Μαζινταγί, μεταφέρθηκε στο κρατικό νοσοκομείο του Μάρντιν. Εκεί εντοπίστηκε πως τραυματίστηκε στο κεφάλι από βλήμα δακρυγόνου όπλου και εγχειρίστηκε στο τμήμα εγκεφαλικών εγχειρίσεων. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μάρντιν Καμιράν Γιλντιρίμ, δήλωσε πως ο Ενές είχε δεχτεί χτύπημα στο αριστερό τμήμα του κεφαλιού και ότι στην εγχείριση του αφαιρέθηκε μεταλλικό θραύσμα. Ο Γιλντιρίμ δήλωσε : ¨ Από το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου βγήκε κομμάτι που πιστεύεται πως ανήκει σε δακρυγόνο. Η θεραπεία του συνεχίζεται αλλά εμφανίζονται δυσκολίες στη ικανότητα ομιλίας και αντίληψης. Α δεν περάσουν 48 ώρες δεν μπορούμε να πούμε πως ξεπέρασε τον κίνδυνο. Αλλά ο κίνδυνος μειώθηκε πολύ¨.

………………….

Εφ. Ραντικάλ 29/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone