Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Θετική προσέγγιση στις εληνοτουρκικές σχέσεις από τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν με τον άνθρωπο που δέχεται το σοκ του κρύου και ζεστού νερού

Ο Δημήτρης Γάκης-βουλευτής Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ- κόμματος που με βάση τις δημοσκοπήσεις σε πιθανές εκλογές προηγείται, δήλωσε πως ¨ Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν με τον άνθρωπο μπαίνει κάτω από το ντουζ και δέχεται το σοκ του κρύου και ζεστού νερού ταυτόχρονα. Δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει και πότε.

……………….

Ο Δημήτρης Γάκης 55 ετών, προέβη σε δηλώσεις προς τον ανταποκριτή του DHA στην Κω.

……………………..

Ανέφερε πως δίνουν μεγάλη σημασία στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και ότι όταν έρθουν στην εξουσία η πρώτη δουλειά τους θα είναι να καταργήσουν την βίζα και είπε τα εξής :

¨Το θέμα της βίζας που έχει καταστεί μια αιμορραγούσα πληγή μεταξύ των δύο γειτόνων θα το καταργήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο άσχημη πρακτική από την θέσπιση βίζας μεταξύ γειτόνων.¨

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μοιάζουν με τον άνθρωπο που δέχεται το σοκ του κρύου και ζεστού νερού. Δεν είναι σίγουρο το τι θα γίνει και πότε. Και όμως στο πρόγραμμα που έχουμε κάνει ως κόμμα, θέλουμε να υπάρχουν στην θάλασσα του Αιγαίου μόνιμα θερμές σχέσεις που αρμόζουν και στους κατοίκους της περιοχής. Πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε την συνεχή επικοινωνία των νησιών με τις τουρκικές πόλεις στην ακτή του Αιγαίου. Το θέμα της βίζας που έχει καταστεί μια αιμορραγούσα πληγή μεταξύ των δύο γειτόνων θα το καταργήσουμε. Δεν μπορεί να υπάρξει πιο άσχημη πρακτική από την θέσπιση βίζας μεταξύ γειτόνων. Ακόμη και αν υπάρξει αντίσταση από την Ε.Ε. οπωσδήποτε θα βρούμε μια οδό εξόδου. Παραδώσαμε αναφορά στο υπουργείο όπου εκτός από τον τουρισμό αναφερόμαστε και στην μείωση του πληθυσμού των ψαριών στο Αιγαίο. Ζητήσαμε να παραχθούν κοινά με την Τουρκία σχέδια.

 Εφ. Μπιρλίκ 28/10/2012

Σχ : Εμείς θα προσθέταμε πως εκτός από την κατάργηση της βίζας θα υπήρχε ίσως ακόμη μεγαλύερη ανάπτυξη αν τα Δωδεκάνησα εντασσόταν στον νομό του Μπόντρουμ ! Άλλωστε αδέλφια είμαστε, κι εμείς πορτοκάλια κι αυτοί πορτοκάλια….