ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΑΡΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΦΙΛΛΥΡΑ

Το ωράριο του Σαββατοκύριακου της Χρυσής Αυγής

Η νομαρχιακή οργάνωση της ακραία εθνικιστικής Χρυσής Αυγής συνεχίζει να γυρνάει στα χωριά όπου ζούνε οι Τούρκοι. Οπαδοί της Χρυσής Αυγής έκαναν σήμερα πορεία σε μεγάλα χωριά όπως στην Φιλλύρα και στα Αρριανά.

Στην πορεία που έγινε στα Αρριανά ομάδα περίπου 30 ατόμων φώναξαν συνθήματα του τύπου ¨Η Θράκη είναι των Ελλήνων¨. Κραύγασαν επίσης πως τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ άρχισε να γίνεται πιο Τούρκος από τους Τούρκους. Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής σε φυλλάδια που μοίρασαν ανέφεραν πως δεν θέλουν το σπίτι κανενός, πως σέβονται την θρησκεία, πως κοινός εχθρός είναι το τουρκικό προξενείο και ότι ¨οι Τούρκοι στην Τουρκία και στην Ελλάδα οι Έλληνες¨. Η ομάδα έψαλλε τον εθνικό ύμνο και μετά κινήθηκαν προς την κατεύθυνση των Σαππών. Την ομάδα συνόδευε και η αστυνομία, ενώ στην περιοχή Αρριανών και Λυκείου υπήρχε και όχημα της πυροσβεστικής. Η ομάδα δεν έπραξε κάποια υπερβολή ή επίθεση.

Το γεγονός δημιούργησε στα Αρριανά φόβο, έκπληξη και ανησυχία. Κάποια από τα άτομα που είδαν την ομάδα, πήραν το δρόμο για το σπίτι τους  ενώ άλλοι παρακολούθησαν το περιστατικό.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί   14/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone