ΜΕΤΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Υπόσχομαι πως δεν θα ανοίξω σημαία 

Η διοίκηση της Φενερμπαχτσέ ζήτησε και έβαλε να υπογράψουν αυτούς που θα πάνε να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στον ελληνοκυπριακό τομέα με την ΑΕΛ Λεμεσού έγγραφο που γράφει πως ¨Δεν θα μεταφέρω σημαία της Τουρκίας ή της KKTC στο στάδιο¨

Περίεργες εξελίξεις ενόψει του ματς μεταξύ της Φενερμπαχτσέ και της ΑΕΛ Λεμεσού για το κύπελο Ουέφα. Η διοίκηση των γαλαζοκίτρινων επέβαλε στους οπαδούς της που θα πάνε στο ματς που θα γίνει την Πέμπτη με την ομάδα εκπρόσωπο των Ελληνοκυπρίων, απαγόρευση σημαιών της Τουρκίας και της KKTC. Μάλιστα ο διευθυντής διεθνών σχέσεων των γαλαζοκιτρινων Τουργκούτ Ατζάρ που υπέγραψε το πρωτόκολλο στην Κωνσταντινούπολη με δύο συλλόγους οπαδών, ζήτησε να μην γίνει ούτε υποδοχή της ομάδας στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Το μέτρο αυτό που γίνεται για να μην προκληθούνε οι Ελληνοκύπριοι, αποκαλύφθηκε όταν οπαδοί της Φενερμπαχτσέ στην KKTC, πήγαν να πάρουν εισιτήρια για το ματς και τους έβαλαν να υπογράψουν έγγραφο-δήλωση.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ

Πριν από το ματς το σύνολο των 1140 εισιτηρίων στάλθηκαν μέσω της Ουέφα στους συλλόγους των δύο πλευρών. Στο πρωτόκολλο που υπογράφουν οι Τούρκοι οπαδοί που θέλουν να δουν το ματς, εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας υπάρχει και η στάνταρ έκκληση της Ουέφα. Αλλά στην φράση ¨ Αναλαμβάνω την υποχρέωση να υπακούω στους νόμους, στις οδηγίες της Ουέφα και δεν θα πάρω μαζί μου αλκοόλ¨ προστέθηκε – σε αγγλικά και τουρκικά- και η φράση ¨ Δεν θα μεταφέρω σημαία της Τουρκίας ή της KKTC στο στάδιο¨. Αναφέρεται πως η απόφαση αυτή της διοίκησης της Φενερμπαχτσέ αποσκοπεί στο να γίνει το ματς κανονικά και ήρεμα. Υπάρχει η ανησυχία πως αν οι γαλαζοκίτρινοι δεχτούν κάποια τιμωρία από την Ουέφα για αυτό το ματς που θα παρακολουθείται στενά, τότε μπορεί ο επόμενος αγώνας-ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη να είναι χωρίς οπαδούς.

………………

Η διοίκηση της ομάδας ΑΕΛ Λεμεσού είχε επαφές με τους συλλόγους οπαδών στην KKTC. H ελληνοκυπριακή ομάδα δεν επέβαλε στους οπαδούς της απαγόρευση ελληνικής ή ελληνοκυπριακής σημαίας, αλλά ζήτησε από τους Τούρκους να μην φέρουν σημαία της KKTC. Οι Ελληνοκύπριοι πίσω από το σημείο που θα βρίσκονται οι Τούρκοι οπαδοί θα τοποθετήσουν υπαλλήλους που ξέρουν τουρκικά. Εντός του γηπέδου θα βρίσκονται 300 αστυνομικοί-ΜΑΤ.

Εφ. Χουριέτ 21/10/2012