ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

Νταβούτογλου : ¨Εάν παραβιαστούν ξανά τα σύνορα μας θα πράξουμε τα δέοντα¨

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου μιλώντας σχετικά με τα βλήματα που πέφτουν στο Ακτσάκαλε από την Συρία είπε πως ¨Από τώρα και μετά σε περίπτωση παρόμοιας παραβίασης συνόρων, εάν αισθανθούμε πως τίθεται σε κίνδυνο η συνοριακή ασφάλεια της Τουρκίας, θα απαντάμε χωρίς δισταγμό¨. 

Ο Νταβούτογλου που απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Κωνσταντινούπολη με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλλε, είπε πως ¨Άλλωστε με την τροπολογία που περάσαμε την επόμενη μέρα στην βουλή, η βουλή μας έδωσε αυτήν την αρμοδιότητα. Παίρνουμε στα σύνορα μας κάθε είδους μέτρο ασφάλειας. Φυσικά ζητάμε και ελπίζουμε η Συρία να μην ξανακάνει μια παρόμοια παραβίαση. Φυσικά όπως είπα σε περίπτωση που κάνει, η Τουρκία θα πάρει κάθε είδους μέτρο στην κατεύθυνση της εθνικής της ασφάλειας.¨

Νταβούτογλου : τουρκικά σύνορα και νορβηγικά σύνορα είναι το ίδιο

Ο Νταβούτογλου είπε πως ¨ Οι σύμμαχοι μας εμφάνισαν αυτό που περιμέναμε, μια ξεκάθαρη στήριξη. Στα πλαίσια της απόφαση που βγήκε την ίδια βραδιά, τονίστηκε πως τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας είναι και σύνορα του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια της αδιαίρετης ασφάλειας του ΝΑΤΟ εκφράστηκε η αλληλεγγύη. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Άλλωστε οι χώρες του ΝΑΤΟ πάντοτε είχαν αυτή την αλληλεγγύη. Η πιο σημαντική μας προσδοκία είναι η συνέχιση αυτής της αλληλεγγύης. Φυσικά όταν τίθεται θέμα ασφάλειας, είτε πρόκειται για σύνορα Τουρκίας είτε για σύνορα Νορβηγίας, η σημασία είναι ίδια.

…………….

 Εφ. Εβρενσέλ 13/10/2012

Σχ : Η στήλη εύχεται ολόψυχα  στην Τουρκία να μπλέξει στον βάλτο της Μέσης Ανατολής…