ΤΕΤΡΑΩΡΟΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Τετραώροφο κτίριο στην τιμή ενός διαμερίσματος !

Θα υποβληθεί ένσταση για τον καθορισμό της πραγματικής τιμής

Η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων ενώ έπρεπε να αποδώσει την Αρμενική προτεσταντική Εκκλησία του Γκεντίκπασά στο Σχολικό Ίδρυμα, ανακοίνωσε πως πούλησε το τετραώροφο κτίριο στο Κουμκαπί, έναντι 147 χιλιάδων λιρών, χρήματα που κάνει ένα διαμέρισμα. Η διοίκηση του ιδρύματος αντιδρώντας στην απόφαση θα υποβάλει ένσταση για τον υπολογισμό της πραγματικής αξίας…

Συνεχίζονται οι διαδικασίες της κυβέρνησης για την επιστροφή των περιουσιών των μειονοτικών ιδρυμάτων που είχαν κατασχεθεί με την πράξη του 1936. Το τετραώροφο κτίριο της Αρμενικής Προτεσταντικής Εκκλησίας και του σχολικού ιδρύματος που περιλαμβάνει και το ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσε ο δολοφονηθείς Χραντ Ντινκ και η σύζυγος του, βγήκε σε πολύ χαμηλό τίμημα από την Γενική Διεύθυνση Βακουφίων (VGM). Σύμφωνα με την απάντηση που απεστάλη από την Διεύθυνση 1ης περιοχής του VGM Κωνσταντινούπολης, για το τετραώροφο κτίριο με τα 8 διαμερίσματα θα πληρωθεί αποζημίωση 147.143 λιρών. Τώρα το ίδρυμα θα υποβάλλει ένσταση, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης και τον καθορισμό της πραγματικής αξίας του ακινήτου.

¨Η αποζημίωση είναι πολύ κωμική¨

Μιλώντας στη εφημερίδα Βατάν ο πρόεδρος του ιδρύματος Κιρκόρ Αγαμπάλογλου περιέγραψε αυτά που έγιναν ως εξής : ¨Η αποζημίωση που θα μας δοθεί είναι κωμική. Όπως ξέρουν όλοι το Κούμκαπί στην Κωνσταντινούπολη είναι μια περιοχή με μεγάλη αξία. Εδώ ένα διαμέρισμα πωλείται 150 χιλιάδες λίρες. Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πως το κράτος καθόρισε μια τέτοια τιμή. Το κράτος εδώ επί 30 χρόνια έπαιρνε νοίκια, το πούλησε και πήρε χρήματα. Ο άνθρωπος πρέπει να είναι και λίγο θεοφοβούμενος. Όταν λες πως πήρα κάτι από κάποιον και το επιστρέφω, αυτό δεν γίνεται έτσι. Οι άνθρωποι σε αυτή την περιοχή παίρνουν κτίρια και έπειτα προσπαθούν να κάνουν επενδύσεις. Κοντά στο κτίριο αυτό ιδιοκτήτης ακινήτου 40 τ.μ. εσωτερικά ερειπωμένου, ζητά για αυτό 350-400 χιλιάδες λίρες.

………………

Eφ. Βατάν 28/9/2012