ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 Κείμενο του ιστολόγιου 5/10/2012

Για να αντιμετωπίσεις έναν αντίπαλο ωφελεί καταρχήν  να γνωρίζεις κατά το δυνατό την ψυχοσύνθεση του ηγέτη του. Ενδεικτική λοιπόν της ψυχοσύνθεσης του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν είναι η ομιλία που εκφώνησε στο συνέδριο του κόμματος του στην Άγκυρα στις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Κάθε Έλληνας πολιτικός ωφείλει πιστεύουμε να διαβάσει το μικρό τμήμα της ομιλία του που παραθέτουμε όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην Χουριέτ της 1/10/2012.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά το 4ο συνέδριο του κόμματος ΑΚΠ απευθύνθηκε στα μέλη του κόμματος

Να οι επικεφαλίδες της ομιλίας του Ερντογάν :

Δοξάζω τον Κύριο που με αξίωσε να ζήσω αυτές τις μέρες. Δοξάζω τον Κύριο που έδωσε στην καρδιά μας το πάθος για υπηρεσία για να υπηρετήσουμε το έθνος και την πατρίδα. Δοξάζω ατελείωτα τον Κύριο διότι μας εφοδίασε με μια τέτοια αγάπη και μας χορήγησε τέτοιους συνοδοιπόρους.

Στην αίθουσα αυτή υπάρχει αδερφοσύνη, υπάρχει, φιλία, υπάρχει αγάπη. Όχι η καρδιά της Τουρκίας, αλλά του κόσμου όλου χτυπά σε αυτή την γενική συνέλευση.

Σήμερα ο ενθουσιασμός σας και ο μόχθος σας εκπέμπει από εδώ ελπίδα σε όλο τον κόσμο.

Από το χωριό Ακιντζιλάρ της περιοχής Έβρου Αδριανούπολης μέχρι το χωριό Ουζούνκαγιά του Καρς, από το χωριό Τζουμαλί των Μούγλων μέχρι το Γιαγιλαπινάρ του Χακκάρι, από το Βαν στην Σμύρνη, και από το Ερζερούμ μέχρι την Κωνσταντινούπολη, χαιρετίζω εγκαρδίως κάθε αδερφό μου που αναπνέει σε αυτά τα χώματα.

Χαιρετίζω από εδώ το Μπακού και την Λευκωσία, στέλνω από εδώ τα χαιρετίσματα μου στο Σεράγεβο, στο Κίρτζαλι και στην Κομοτηνή. Στέλνω τα χαιρετίσματα μου στο Έρμπιλ, στην Σουλεϊμανίγιε, στην Βαγδάτη και την Μπάσρα. Στέλνω από εδώ τα χαιρετίσματα μου στην Καμπούλ, στην Τυνησία, στην Αλγερία και στο Κάιρο. Από εδώ από αυτή την αίθουσα από όπου υψώνεται με τον πιο ισχυρό τρόπο το αίσθημα της αδερφοσύνης στέλνω τα χαιρετίσματα μου στους αδερφούς μας στην Ραμάλλα και την Γάζα. Σήμερα από εδώ χαιρετίζω με σεβασμό όλους τους γενναίους της Συρίας. Χαιρετίζω με εγκάρδιο σεβασμό τους αδελφούς μας που μάχονται για ανεξαρτησία στο Ιμπλίντ, στην Ράκα και το Χαλέπι.

…………….

Βγαίνοντας ακόμη σε αυτή την οδό είχα απευθυνθεί με αυτούς τους υπέροχους στίχους του Αρίφ Νιχάτ Ασιγιά.

Παλικάρι μου, την μέρα που στόχευσες από τους προγόνους σου

Θα προχωρήσεις, το έθνος θα περπατήσει πίσω σου

Σου έφερα χαιρετίσματα από τον Ουλούμπατλί Χασάν

Εσύ που είσαι από το ύφασμα που γίνονται σημαίες στα κάστρα

Είσαι στην ηλικία που ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη

Εσείς βάλατε το πρώτο λιθάρι του αγώνα. Εσείς είστε που παρά την νιότη σας κουβαλήσατε αετό με 1001 κεφάλια. Εσείς είστε εγγόνια του σουλτάνου Αλπαρσλάν, του Σαλαντίνου, του Πορθητή Σουλτάνου, του Γιαβούζ Σελίμ, του Ήρωα Μουσταφά Κεμάλ και των γενναίων στρατιωτών των στρατευμάτων τους. Εσείς σε αυτά τα χώματα θρέφεστε από μια κρήνη από την οποία ρέουν οι συμβουλές του Αχέτ Γεσεβί, και οι στίχοι των Σεϊχ Εντεμπαλί, Μολλά Γκιουρανί, του σουλτάνου των τουρκικών Γιουνούς Εμρέ, και του σουλτάνου των καρδιών Μεβλανά.

………………….

Ιδρύοντας το κόμμα ΑΚΠ στις 14 Αυγούστου 2001 ξέραμε πως επρόκειτο για μακρόπνοο αγώνα. Ο αγώνας του ΑΚΠ είναι αγώνας για δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Περίπου πριν από 950 χρόνια στις 26 Αυγούστου 1071 ο σουλτάνος Αλπαρσλάν πάνω στο άσπρο του άλογο είχε απευθυνθεί στον στρατό του στην κοιλάδα του Ματζικέρτ ως εξής :

Εεε διοικητές μου, εεε στρατιώτες μου την ώρα αυτή που όλοι οι μουσουλμάνοι προσεύχονται στους άμβωνες για εμάς, θέλω να καταπέσω πάνω στον εχθρό. Στρατιώτες μου ή θα φτάσω στο στόχο την νίκη, ή θα γίνω μάρτυρας και μπαίνω στον παράδεισο. Να, έδεσα την ουρά του αλόγου μου, θα μπω στην μάχη σαν στρατιώτης. Πάνω μου δεν έχω κανένα σημάδι πως είμαι σουλτάνος. Αδερφοί μου, εάν γίνω μάρτυρας το λευκό μου ρούχο ας γίνει το σάβανο μου. Είστε ελεύθεροι αν θέλετε να πολεμήσετε μαζί μου ή χώρια στην μάχη. Δημιουργέ μου σε εσένα εμπιστεύομαι, στρέφω χάμω το πρόσωπο μου μπροστά στο μεγαλείο σου, για σένα μπαίνω στον πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλος σουλτάνος από τον Αλλάχ, εντολές και μοίρα είναι στα χέρια του.

…………………………¨

Και θα πάει λέει ο Αλέξης σε αυτόν τον ηγέτη με αυτήν τη ρητορική και με αυτή την ανάπτυξη της χώρας του να προτείνει αναλογική μείωση εξοπλισμών…. 

Όποιος έχει ¨μάτια¨ βλέπει, οι άλλοι ας δουν Σιλά, Μποράν και Σουλεϊμάν….