ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Ε.Δ.-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Πολύ σημαντική εντολή από το Γενικό Επιτελείο 

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων ζήτησε οι στρατιωτικές μεταφορές να γίνονται μέσω αέρος

Το Γενικό Επιτελείο, μετά από την αύξηση των επιθέσεων του ΠΚΚ σε στρατιωτικά κομβόι, ανέπτυξε ένα νέο σχέδιο μεταφορών. Την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Επιτελείο δημοσίευσε διαταγή με την οποία εντέλει στις περιοχές που υπάρχει κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων, οι μεταφορές να μην γίνονται από ξηράς. Με την διαταγή ζητείται στρατιώτες που είναι σε άδεια ή νεοσύλλεκτοι που πάνε σε μονάδες τους , να μεταφέρονται με ελικόπτερα στις περιοχές όπου υπάρχει αεροδρόμιο. Σύμφωνα με την διαταγή οι στρατιώτες που υπηρετούν σε αγροτικές περιοχές, θα μεταφέρονται με ελικόπτερα στο κέντρο των νομών και από εκεί θα στέλνονται με αεροπλάνα στα μέρη τους.

Στρατιώτες που εντάσσονται στα κέντρα εκπαίδευσης που βρίσκονται σε Ντιγιαρμπακίρ, Βαν και Ελάζιγκ, για να μεταφερθούν σε μονάδες που βρίσκονται σε κρίσιμα σημεία, η μεταφορά τους θα γίνεται σε καθορισμένες περιόδους με ελικόπτερα. Με την ελαχιστοποίηση των χερσαίων στρατιωτικών μεταφορών που ισχύει εδώ και 5 μέρες, σχεδιάζεται να αποτραπούνε οι πιθανές επιθέσεις σε στρατιωτικά κομβόι οχημάτων. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό αυτοί που υπηρετούν σε κρίσιμες περιοχές όπως στο 7ο Σ.Σ στο Ντιγιαρμπακίρ, στο 8ο Σ.Σ στο Ελάζιγκ, στην Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του Βαν και στην 3η Στρατιά στο Ερζιντζάν, θα μεταφέρονται με ελικόπτερο και μετά θα στέλνονται με αεροπλάνο στις πατρίδες τους.

 Εφ. Χουριέτ 22/10/2012

 Σχ : Εμεις θα τους προτείναμε να φύγουν εντελώς από τις κουρδικές περιοχές όπότε ούτε νεκρούς θα έχουν, ούτε έξοδα αεροπορικά !