ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΞΑΝΘΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε. ΞΑΝΘΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

Μας εκπλήσσει έντονα η μη εγγραφή των 20 μαθητών στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου.

Τελειώνει σε λίγο το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς 2012-2013 και ακόμη το αρμόδιο υπουργείο να δώσει εντολή εγγραφής των αθώων μαθητών της Α’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Εχίνου, με τα όνειρα των νέων μαθητών νε πέφτουν στο κενό και να αδυνατούν να χαρούν τα παιδικά τους όνειρα, περιμένοντας με αγωνία να ξεκινήσουν τα πρώτα τους μαθήματα με τους δάσκαλους τους.

Κανένας αρμόδιος φορέας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί την εγγραφή των νέων μαθητών της υποχρεωτικής εννιάχρονης εκπαίδευσης και να αδιαφορεί για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες που θα υποστούν τα αποκλεισμένα πλέον από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση παιδιά και οι οικογένειές τους.

Αναμένουμε να δούμε την χαρά και την αγωνία των εν λόγω μαθητών κατά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής τους στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείου Εχίνου και την συμμετοχή τους στην νέα σχολική χρονιά απολαμβάνοντας κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση όπως τα άλλα παιδιά.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μεριμνήσει για την εγγραφή των παιδιών στην πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου Εχίνου.

Χατζηγκενέ Ιρφάν Αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Χατίπ Σερκάν Αντιπρόεδρος Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Μολλά Ογλού Ισμέτ Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Ισμέτ Ογλού Χακάν Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Μουσταφά Κενάν Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Κιοσέ Μουράτ Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Σινάπ Ογλού Μπιρόλ Μέλος Δ.Σ. Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Εφ. Τράκιανιν Σεσί 25/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone