ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ…

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα έκθεση ελληνοτουρκικής φιλίας

Άνοιξε στις 2 Οκτωβρίου στην Αθήνα η μικτή έκθεση ζωγραφικής που οργανώνει ο Σύλλογος Ελληνοτουρκικής Φιλίας με θέμα ¨Η Τέχνη ως όχημα πολιτιστικής συνεργασίας στους γείτονες¨

Μιλώντας στα εγκαίνια η Καδριέ Εσρά-πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας, ανέφερε πως στα πλαίσια των προγραμμάτων που εφαρμόζουν επί δύο χρόνια άνοιξαν νωρίτερα εκθέσεις σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Κομοτηνή και οργάνωσαν πάνελ, και τόνισε πως στόχος τους είναι να αυξηθεί η πολιτιστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Στα εγκαίνια μετείχαν και έκαναν από μια ομιλία η πρόξενος Χαϊριγιέ Νουρντάν Αλτουντάς, ο δήμαρχος Παλιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωνσταντινοπολιτών Νίκος Ουζούνογλου.

Η μικτή έκθεση των έργων τέχνης 14 Τούρκων και Ελλήνων καλλιτεχνών είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν οι καλλιτέχνες Οζλέμ Χαλίλογλου, Ρένα Αβαγιάνου, Γεωργία Βλιάτσου, Τάνια Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Εσλίν, Ανδρέας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Αλίνα Μάτσα, Στέλλα Μελετοπούλου, Γκέφσο Παπαδάκη, Μαρίνα Στελλάτου, Κάτια Βαρβάκη και Μάριος Βουτσιανάς, και εξέφρασαν τις απόψεις τους για την ¨ελληνοτουρκική φιλία¨.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοτουρκικής Φιλίας ανέφερε πως θα συνεχίσει τις δράσεις αυτής της ΜΙΚΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ στην πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αθήνα.

Εντύπωση προκάλεσε πως η ΜΙΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ που οργανώθηκε στην αίθουσα τέχνης του δήμου Παλιού Φαλήρου στον Πειραιά, είναι η πρώτη μικτή έκθεση που ανοίγει στην πρωτεύουσα την Αθήνα.

Αυτή η ΜΙΚΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ χρηματοδοτείται από κοινού από την Ε.Ε. και από την Τουρκική Δημοκρατία.

 Εφ. Μπιρλίκ 8/10/2012