ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ

Καταγγελία από την κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης

Καταγγελία

Με έκπληξη διαβάσαμε άρθρο της 27ης Σεπτεμβρίου της τοπικής εφημερίδας της Ξάνθης ¨Μαχητής¨ με τίτλο ¨Κι αυτό τυχαίο ;…Όλη η Ξάνθη ένα…τζαμί¨

Στο συγκεκριμένο άρθρο χρησιμοποιήθηκε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά την στιγμή που ο αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνος της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης και ταυτόχρονα πρώην πρόεδρος της ΤΕΞ Οζάν Αχμέτογλου, χάρισε στον Τούρκο αντιπρόεδρο κύριο Μπεκίρ Μποζντάγ που είχε επισκεφτεί την περιοχή μας και συγκεκριμένα την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, έναν πίνακα που απεικόνιζε το ¨Τζαμί Βυρσοδεψείου¨ που κατεδάφισε η χούντα το 1972.

Η ίδια εφημερίδα στις 22 Σεπτεμβρίου δημοσίευσε άρθρο που περιλάμβανε φωτογραφία που τραβήχτηκε την ώρα που ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά χάρισε στον αντιπρόεδρο της Τουρκίας κύριο Μπεκίρ Μποζντάγ έναν πίνακα με έγχρωμη φωτογραφία από την επίσκεψη στην Ξάνθη του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κυρίου Τζελάλ Μπαγιάρ το 1952. Και στα δύο άρθρα και οι δύο φορείς της μειονότητας και οι διοικούντες τους κατηγορούνται, κατηγορούνται πως κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στις δύο κοινότητες που ζουν στην περιοχή και μάλιστα ανακηρύσσονται ως ¨προδότες της πατρίδας¨. Δεν μπορεί να το διανοηθεί κανείς πως τέτοιες μομφές και κατηγορίες γίνονται ένεκα δώρων που δόθηκαν σε έναν κρατικό αξιωματούχο.

Επίσης ερωτήματα γεννάει το γεγονός πως το εν λόγω εσκεμμένο άρθρο δημοσιεύεται ένα μήνα μετά από την συγκεκριμένη επίσκεψη. Η παρουσίαση προς τους αναγνώστες των άρθρων αυτών με τόσο προκλητικό τρόπο παρέχει και τα απαραίτητα ίχνη σχετικά με τον σκοπό για τον οποίο ετοιμάστηκαν.

Κατά τις τελευταίες μέρες η ίδια εφημερίδα συνεχίζει ακόμη να δημοσιεύει προκλητικά άρθρα, με τρόπο που στοχοποιεί την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Αρχικά η εφημερίδα στοχοποίησε την Τουρκική ένωση Ξάνθης και τον πρόεδρο της, ενώ τελευταία έχει στοχοποιήσει τον αντιπρόεδρος του DEB και υπεύθυνο της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου. Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν την εντύπωση πως πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός σχεδιασμένου σεναρίου. Εντύπωση προκαλεί πως τα γεμάτα προσβολές άρθρα και σχόλια που κατηγορούνε τους φορείς της μειονότητας και τους διοικούντες τους, γίνονται σε μια εποχή που αυξάνονται στην χώρα μας και στην περιοχή μας οι δράσεις των ακραίων φανατικών ομάδων.

Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως αυτού του είδους τα δημοσιεύματα θέτουν τους φορείς της μειονότητας και τους διοικούντες τους, στο στόχαστρο των ακροδεξιών φανατικών ομάδων που κατά την τελευταία περίοδο έχουν αυξήσει στην περιοχή μας τις δράσεις τους. Πρέπει να είναι γνωστό πως σε περίπτωση που συμβεί κάτι, μεγάλο θα είναι το μερίδιο στο φταίξιμο των προκλητικών άρθρων και σχολίων.

Ως κόμμα DEB καταγγέλλουμε έντονα αυτά τα σκόπιμα άρθρα που έχουν σκοπό την ¨πρόκληση¨ και την ¨στοχοποίηση¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 30/9/2012

Σχ : Δεν ξέρουμε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας και δεν μπορούμε να κρίνουμε. Θέλουμε όμως να ρωτήσουμε, οι καταγγέλλοντες αντέδρασαν όταν στοχοποιούνταν ξεκάθαρα τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου Πομάκων στην Ξάνθη με δημοσιεύματα στις μειονοτικές εφημερίδες ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone