ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΤΕΝΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΤΟΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ζητάνε να κηρυχτεί ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ ανεπιθύμητο άτομο

12 βουλευτές της Ν.Δ. με ερώτηση που υπέβαλαν στη βουλή και με την οποία ζητούν απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών, ζητάνε να κηρυχτεί ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΤΟΜΟ και να απελαθεί.

Η εξωφρενική εμφάνιση του περιστατικού με τον ιμάμη του Σώστη-Κομοτηνής -στο οποίο ήμασταν εγγύς μάρτυρες- και ειδικότερα ο ρόλος που έπαιξε ο Ξανθιώτης δικηγόρος που ανέλαβε την συνηγορία του ιμάμη, μας οδηγεί σε βαθιά περίσκεψη.

Δεν είναι η πρώτη ενέργεια του εν λόγω δικηγόρου. Ούτε θα είναι η τελευταία. Όταν φτάσει ο καιρός και εμείς φυσικά θα έχουμε λόγια να πούμε. Η ικανότητα σε μια υπόθεση όπου ο ιμάμης του Σώστη έχει δίκιο να τον καταστήσεις εν αδίκω, δεν είναι κάτι που μπορεί να πετύχει οποιοσδήποτε εχέφρων δικηγόρος.

Ελπίζουμε πως ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος θα δώσει στους 12 βουλευτές και σε αυτούς που επιχειρούν να δημιουργήσουν διπλωματικό θέμα εκ του μη όντoς, την απάντηση που τους αξίζει και θα αντανακλά τις αλήθειες.

Η επερώτηση που υπέβαλαν στην βουλή 12 βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Σάββα Αναστασιάδη έχει ως εξής :

 

Νέα Δημοκρατία

Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον κ. Υπουργό:Εξωτερικών

Θέμα:Δραστηριότητες του Τούρκικου Προξενείου στη Θράκη

Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική.

Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του « υπερβάλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη. Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

Επειδή κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και ηθικά θρησκευτικά διλλήματα. Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας. Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους. Ο καταγγέλων και εξαναγκασθείς σε παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1) Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγo απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;

2) Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει , ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;

3) Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;

Τετάρτη 24η Οκτωβρίου 2012

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης

Γιάννης Μιχελάκης

Μαρία Αντωνίου

Θόδωρος Σολδάτος

Ασημίνα Σκόνδρα

Ανδρέας Μαρίνος

Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Ανδρέας Κουτσούμπας

Κώστας Κοντογιώργης

Ελένη Μακρή

Γιώργος Γεωργαντάς

Εφ. Τρακιανίν Σεσί 25/10/2012

Σχ :  Και αφού ο ιμάμης του Σώστη έχει δίκιο, ο κ. Ντεντέ γιατί διάλεξε το μέρος του αδίκου; Μήπως ο δικηγόρος του ιμάμη είναι τελικά “πράκτορας” των Τούρκων και λειτούργησε σε βάρος του πελάτη του; !!!

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone