ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ABTTF ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η ABTTF μετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου ¨Προστασία των Μειονοτήτων στην Ευρώπη¨

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης(ABTTF), στις 10.10/2012 μετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου ¨Προστασία των Μειονοτήτων στην Ευρώπη- από το Α έως το Ω μειονοτικό νομικό-πολιτικό λεξικό¨. Στην παρουσίαση του βιβλίου και στην στρογγυλή τράπεζα που έγινε αργότερα στην κοινή αντιπροσωπεία Τυρόλου-Νότιου Τυρόλου-Τρεντίνο στις Βρυξέλλες, μετείχε εκ μέρους της ABTTF το μέλος της ομάδας λόμπι και Διεθνών Εργασιών Σεϊχάν Σαριτζά.

Στην παρουσίαση του βιβλίου με τον τίτλο ¨Προστασία των Μειονοτήτων στην Ευρώπη- από το Α έως το Ω, μειονοτικό νομικό-πολιτικό λεξικό¨ που γράφτηκε από τους Γκίντερ Ροτζ και Γκάμπριελ Τογκενμπουργκ, με χρηματοδότηση από την αυτόνομη περιοχή Τρεντίνου-Νότιου Τυρόλου και με στήριξη από την αντιπρόεδρο του FUEN Μάρθα Στόκερ, μετείχαν ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής του Νότιου Τυρόλου Λούις Νταρνβάλντερ, ο πρώτος υπουργός Βελγίου της γερμανόφωνης κοινότητας Καρλ Χαίντς Λάμπερτζ, ο ευρωβουλευτής Χέρμπερτ Ντόρφμαν και ο ευρωβουλευτής και αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας Παραδοσιακών μειονοτήτων, Εθνικών κοινοτήτων και γλωσσών Τζσάμπα Σαντόρ Ταμπάζντι.

ABTTF : Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα σε πολλά επίπεδα στην χρήση των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων

Στο τέλος της συνάντησης η ABTTF απευθυνόμενη στον Ούγγρο ευρωβουλευτή Ταμπάζντι, του υπέδειξε ως παράδειγμα τον αγώνα για δικαιώματα και ελευθερίες που δίνει η ουγγρική μειονότητα στην Βουλγαρία, ανέφερε πως η Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης βρίσκεται στην Ελλάδα σαν μια ιστορική μειονότητα που προέκυψε από την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά ότι η μειονότητα αυτή βιώνει μια σειρά από προβλήματα στην ελευθερία έκφρασης, συνείδησης, στην θρησκευτική ελευθερία και στο δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας. Τον ρώτησαν λοιπόν αν έχει κάτι να προτείνει ή όχι για την επίλυση αυτών των θεμάτων. Ο Ταμπάζντι που είναι γνωστός για την πρόταση του να δημιουργηθεί σε επίπεδο Ε.Ε. ένας μηχανισμός στήριξης των παραδοσιακών μειονοτήτων, αντί για πρόταση λύσης αρκέστηκε να πει πως εργάζεται για την προστασία των παραδοσιακών μειονοτήτων.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 11/10/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone