ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΠ΄ΑΥΤΟΦΩΡΩ ΝΑ ΒΙΑΖΕΙ….ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ

Καμπάνια υπογραφών ενάντια στον βιαστή

Στις 15 Σεπτεμβρίου ο Α.Ε.-κάτοικος του Ατασεχίρ-Κωνσταντινούπολης συνελήφθη επ΄αυτοφώρω την ώρα που βίαζε ένα σκύλο.

O A.E.o οποίος μετά βίας σώθηκε την τελευταία στιγμή από λιντσάρισμα, στο Α.Τ. του πήραν κατάθεση, του έβαλαν πρόστιμο 250 λίρες και τον άφησαν ελεύθερο. Μετά από μήνυση του ιδιοκτήτη του σκύλου το θέμα έφτασε στην εισαγγελία.

Κάτοικοι της συνοικίας όπου διαμένει ο Α.Ε. που δεν θέλει να μείνει εκεί, μαζεύουν υπογραφές. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου Γιουσούφ Αϊντογντούγιογλου δήλωσε : ¨ Ο Α.Ε. για να εμποδίσει τον σκύλο να φύγει είχε τυλίξει τον σκύλο με κουβέρτα. Η αστυνομία που πρόσεξε το πλήθος ήρθε επιτόπου και συνέλαβε επ΄αυτοφώρω τον Α.Ε. Το σκυλί πριν μια εβδομάδα είχε γεννήσει και είχε 4 κουτάβια. Μόλις σώσαμε το σκυλί από τα χέρια του, το πρώτο που έκανε ήταν να βυζάξει τα κουτάβια της. Έχω υποβάλει μήνυση σε αυτό τον άνθρωπο που μπήκε στην ιδιωτική μου περιουσία και βίασε το σκυλί¨, και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι της περιοχής δεν θέλουν να ζουν στην ίδια περιοχή με αυτόν και για αυτό μαζεύουν υπογραφές.

Ο νόμος σχετικά με τον βιασμό σε ζώα προβλέπει πρόστιμο κατά μέσο όρο 250 λίρες. Στην νομοθεσία που ετοιμάζεται από την πρωθυπουργία σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων δεν υπάρχει κάποιο τμήμα για τον βιασμό. Ο δικηγόρος Αχμέτ Κεμάλ Σενπολάτ της Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων των Ζώων αντιδρώντας στην νέο τροποποίηση δήλωσε πως ¨ Τα πρόστιμα δεν είναι αποτρεπτικά. Ζητάμε αυτά τα άτομα να τιμωρούνται με φυλάκιση 3-4 ετών¨.

 Εφ. Ραντικάλ 25/9/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone