Ο ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει θεατής στην αντίληψη που σκοτώνει καθημερινά 200 πολίτες του είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Eγεμέν Μπαγίς, έδωσε απάντηση σε όσους επικρίνουν την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία όσον αφορά τη Συρία.

Ο Μπαγίς είπε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει θεατής στην αντίληψη που σκοτώνει καθημερινά 200 πολίτες του.

«Αν ρωτάνε “Τι άλλαξε και άλλαξε η πολιτική της Τουρκίας;” Αυτό που άλλαξε είναι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνει το συριακό κράτος», υπογράμμισε ο Eγεμέν Μπαγίς.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων υπενθύμισε ότι ο συριακός λαός είχε ευημερία και ειρήνη που αυξανόταν μέρα με την μέρα τον καιρό που ήταν καλές οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Συρία και ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

«Η Τουρκία ένιωθε μεγάλη ευτυχία που συνέβαλε σε κάτι τέτοιο. Αλλά δεν δύναται να διανοηθούμε ότι η Τουρκία θα παραμείνει θεατής στην αντίληψη που το τελευταίο διάστημα σκοτώνει κατά μέσο όρο 200 δικούς του πολίτες καθημερινά.»

Ο Μπαγίς χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στη Συρία και συνέχισε λέγοντας τα παρακάτω:

«Αν ένα κράτος βομβαρδίζει τον πολίτη του, αν σφάζει τον πολίτη του, αν εξαπολύει απάνθρωπες επιθέσεις εναντίον του, τότε οι γείτονες του, οι σύμμαχοι του, οι φίλοι θα πρέπει να του πουν να σταματήσει πια».

 TRT 12/9/2012

Σχ : Ναι σωστά αυτά που λέει ο Μπαγίς. Άλλα άλλο να του λένε να σταματήσει και άλλο να εξοπλίζουν και να εκπαιδεύουν την μια πλευρά που τυχαίνει (…..) να είναι και σουνίτες όπως και οι ίδιοι.