ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Ο μουφτής μας μετείχε στην σύνοδο της EMU

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Τζεμίλ Καμπζά μετείχαν στην σύνοδο του EMU

Πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας η ετήσια σύνοδος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ευρώπης (EMU) που έχει έδρα το Στρασβούργο.

Την σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα μεταξύ 14 -16 Σεπτεμβρίου, στήριξε το ίδρυμα Κατάρ και φιλοξένησε το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ. Στην σύνοδο αυτή στην οποία μετείχαν μέλη από την Τουρκία και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης εκπροσώπησε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ και δημοσιογράφος Τζεμίλ Καμπζά.

…………………

Στην συνεδρίαση κατά την οποία εξετάστηκε διεξοδικώς η εκπαίδευση των νέων μουσουλμάνων που ζούνε στην Ευρώπη, εκπροσώπησε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, έκανε μια ομιλία σχετικά με το πώς γίνεται η θρησκευτική εκπαίδευση στην Δυτική Θράκη, και περιέγραψε τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και οι άλλοι μουσουλμάνοι που ζούνε στην Ελλάδα.

……………………….

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ μιλώντας στην σύνοδο του Δ.Σ, περιέγραψε το στάτους της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, και εξήγησε με παραδείγματα τα δικαιώματα που έχουν διασφαλιστεί με την συνθήκη της Λοζάνης και με διμερείς συνθήκες.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ περιέγραψε λεπτομερώς το πώς οι αιρετές μουφτείες υπηρετούνε τη ισλαμική εκπαίδευση στην Δυτική Θράκη, και παρείχε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα μαθήματα Koρανίου σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στο θέμα της εκμάθησης και βίωσης της Ισλαμικής θρησκείας είναι πιο τυχεροί από τους υπόλοιπους μουσουλμάνους που ζούνε στην Ελλάδα, και συνέχισε λέγοντας πως η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ είπε πως η ελληνική οπτική σκοπιά προς το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους είναι γεμάτη με προκαταλήψεις, και υπογράμμισε πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει στήριξη στα θέματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και οι μουσουλμάνοι που ζουν εκτός Δυτικής Θράκης.

Ο Ιμπραήμ Σερίφ αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα στο θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας, είπε πως με ¨την αρπαγή του αξιώματος της μουφτείας¨ ο ίδιος και ο αείμνηστος μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγγά δικάστηκαν πολλές φορές, αλλά το ΕΔΑΔ με αποφάσεις του δικαίωσε τους δύο αιρετούς μουφτήδες. Ο Σερίφ είπε πως παρά τις αποφάσεις αυτές τα βάσανα στην Ελλάδα συνεχίζονται.

Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ είπε πως σε περίπτωση που κριθεί η επόμενη σύνοδος της EMU να γίνει στην Κομοτηνή είναι έτοιμος να την φιλοξενήσει.

Αναφέρθηκε πως η πρόταση του Ιμπραήμ Σερίφ έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους υπεύθυνους της EMU, και ότι η πρόταση αυτή θα αξιολογηθεί.

Αναφέρεται πως κατά τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί το που θα γίνει η επόμενη σύνοδος της EMU τo 2013.

Ιστοσελίδα της ψευδομουφτείας Κομοτηνής 18/9/2012

Σχ: Τώρα από που θα βρει τα λεφτά για να φιλοξενήσει όλη αυτήν την οργάνωση ο ψευδομουφτής….ε κάτι βάζετε στο νου σας. Από εκεί που του τα εξασφαλίζουν ΟΛΑ !