ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ Roj TV

Η άδεια εκπομπής του τηλεοπτικού καναλιού Roj TV

Μετά από την απόφαση του δικαστηρίου της Κοπεγχάγης σχετικά με την σύνδεση του Roj TV με το ΠΚΚ και την επιβολή προστίμου προς το κανάλι Roj TV, κινητοποιήθηκε το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο ακύρωσε για δύο μήνες την άδεια εκπομπής του καναλιού.

Σύμφωνα με το άρθρο του Ουνσάλ Τουράν από την Χουριέτ το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Δανίας είχε ζητήσει από την διοίκηση του καναλιού Roj TV να του παραδοθούν εντός δύο μηνών κάποιες συγκεκριμένες εκπομπές. Το Ραδιοτηλεοπτικό το οποίο στις 15 Ιανουαρίου είχε επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στο κανάλι Roj TV, όταν δεν του δόθηκαν οι συγκεκριμένες κασέτες αποφάσισε να ακυρώσει προσωρινά την άδεια εκπομπής. Το συμβούλιο εξέλαβε ως δικαιολογίες αυτά που ανέφεραν οι διοικούντες του Roj TV πως ¨δεν καταγράφηκαν και δεν έγινε δυνατόν να αντιγραφούν¨ και θεωρώντας πως πρόκειται για παραβίαση του συμβολαίου αδείας και έδωσε διορία δύο μηνών στο κανάλι Roj TV.

………………..

Ο Κριστιάν Σέρφιγκ ανέφερε πως θεωρεί ¨ως πολύ παραβίαση το γεγονός ότι παρά το ότι επανειλημμένα ζήτησα κάποιες κασέτες και έγγραφα, μέχρι σήμερα δεν έχουν σταλεί. Το Roj TV ήταν υποχρεωμένο να καταγράφει όλες τις εκπομπές. Για αυτό ακυρώθηκε για διάστημα 2 μηνών η άδεια εκπομπής του Roj TV και των παράπλευρων του φορέων.¨

………………….

 Εφ. Ραντικάλ 26/9/2012