ΠΕΡΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ

¨Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ατύχημα¨

Ο συνταξιούχος ταξίαρχος Χαλντούν Σολμαζτούρκ δήλωσε πως είναι μικρή η πιθανότητα η έκρηξη που συνέβη στο Αφιονκαραχισάρ και στην οποία πέθαναν 25 στρατιώτες, να είναι ατύχημα.

Ο Σολμαζτούρκ σε δηλώσεις του στο CNNTürk ανέφερε πως τα στρατιωτικά πυρομαχικά βρίσκονται σε ανθεκτικά κιβώτια που αντέχουν σε εξωτερικά χτυπήματα. Ο Σολμαζτούρκ ανέφερε πως μια χειροβομβίδα με το που πέφτει δεν μπορεί να σκάσει και είπε τα εξής :

¨Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ατύχημα. Αν είναι ατύχημα τι είδους ατύχημα ; Πάντως την ώρα κατά την οποία συνέβη η έκρηξη, εκείνη την ώρα στις 21.15 καταμέτρηση δεν γίνεται. Εκεί πέρα υπάρχει πολύ εκπαιδευμένο προσωπικό. Το ειδικευμένο προσωπικό είναι εκπαιδευμένο για τέτοια περιστατικά. Θα πρέπει να βρίσκονταν στρατιώτες την ώρα που μεταφέρονταν πυρομαχικά από ένα μέρος στο άλλο. Διότι εκείνη την ώρα τι έκαναν 25 στρατιώτες ; Αν ήταν στο Σέμντινλι ή στην Μπεϊτουσσεμπάπ, σε θερμές συγκρούσεις μπορεί να βρίσκονται κοντά σε πυρομαχικά, αλλά στο Αφιόν για ποιο λόγο να γίνεται κάτι τέτοιο εκείνη την ώρα ; Όσο και αν δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για επίθεση του ΠΚΚ εκεί, άλλο τόσο δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ατύχημα¨.

 Εφ. Μπιργκιούν 6/9/2012