ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΙΨΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκουρμπούζ ήρθε στην Κομοτηνή

Ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκουρμπούζ επισκέφτηκε την Κομοτηνή. Ο έπαρχος Ιψάλων Γκουρμπούζ στις 11 Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη άρχισε τις επισκέψεις του από το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ενώ συναντήθηκε και με εκπροσώπους της μειονότητας.

Ο Γκουρμπούζ επισκέφτηκε πρώτα τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, στο γραφείο του. Ο Γκουρμπούζ μετά από την συνάντηση του με τον πρόξενο Σενέρ, επισκέφτηκε τον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Εκεί έγινε δεκτός από τον Ιμπραήμ Σερίφ και ενημερώθηκε σχετικά με τις εργασίες της μουφτείας.

Ακολούθως ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκουρμπούζ, πέρασε στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB). Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο της GTGB Κοράι Χασάν, με τους αντιπρόεδρους του DEB Οζάν Αχμέτογλου και Χασάν Χασάν, με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του DEB και ειδικό σύμβουλο Αϊντίν Αχμέτ, με την επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, και με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Οσμάν Ισμαήλ. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Ο έπαρχος Ιψάλων Γκουρμπούζ που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της μειονότητας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη.

Ο έπαρχος Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκουρμπούζ μετά την επίσκεψη έκανε μια σύντομη δήλωση προς τον τύπο : ¨Προτιθέμεθα να συνεχίσουμε κάθε είδους σχέσεις με τους Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας. Αυτοί μας επισκέπτονται και εμείς ανταποδίδουμε την επίσκεψη. Υπάρχουν αμοιβαίοι δεσμοί συναισθημάτων, και έστω και αν υπάρχουν σύνορα, στις καρδιές μας σύνορα δεν υπάρχουν. Σήμερα αρχικά επισκέφτηκα το προξενείο της Κομοτηνής. Ευχήθηκα στον πρόξενο κύριο Ιλχάν Σενέρ ότι καλύτερο για τα νέα του καθήκοντα. Ακολούθως επισκέφτηκα τον μουφτή μας της Κομοτηνής κύριο Ιμπραήμ Σερίφ. Συζητήσαμε μαζί τα θέματα των ομογενών. Ακολούθως συναντήθηκα στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής με τον πρόεδρο Κοράι Χασάν με αξιωματούχους του DEB και με άλλους φίλους. Πιστεύω πως κάναμε μια πολύ ωραία επίσκεψη.¨

 Εφ. Γκιουντέμ  11/9/2012

Σχ: Σας παραθέτουμε και μερικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Μπιρλίκ για το ίδιο θέμα.

Ο Γκουρμπούζ με τον πρόξενο Σενέρ

 

Μαζί με τον πρόξενο στο γραφείο του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ

 

Μαζί με τον Κοράι Χασάν

 

Στην ¨Τουρκική Νεολαία¨ με όλους όσους συνάντησε εκεί.