ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΣΙΜΙ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΣΙΜΙ

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε τη στάση της Τουρκίας σε ότι αφορά τη θανατική καταδίκη που επιβλήθηκε στον Ιρακινό αντιπρόεδρο

Μετά τη θανατική καταδίκη που επιβλήθηκε στον αντιπρόεδρο του Ιράκ Ταρίκ αλ-Χασιμί, τα βλέμματα έχουν στραφεί στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε τη στάση της Τουρκίας λέγοντας:

«Εμείς θα κρατήσουμε τον κύριο Χασιμί στην Τουρκία όσο θέλει να μείνει εκείνος και δεν τον παραδίδουμε».

Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη θανατική αυτή καταδίκη.

Ο Χασιμί υπογράμμισε ότι η συνέχεια της παραμονής του στην Τουρκία εξαρτάται από την τουρκική κυβέρνηση.

Τη στάση της Τουρκίας σ’ αυτό το ζήτημα, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από την αναχώρησή του για το Αζερμπαϊτζάν.

«Ο Ταρίκ αλ-Χασιμί είναι ένας άνθρωπος που έχει χάσει πολλά άτομα της χώρας του στο Ιράκ, δεν τίθεται θέμα να έχει συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες. Και σε ένα τέτοιο αίτημα, εμείς κρατάμε τον κύριο Χασιμί στη χώρα μας, όσο εκείνος θέλει να μείνει. Και δεν τον παραδίδουμε», επεσήμανε ο κ. Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να σχολιάσει τις διάφορες ειδήσεις σε σχέση με την τύχη των Τούρκων που έπεσαν θύμα απαγωγής στον Λίβανο και σημείωσε τα παρακάτω:

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα αποτέλεσμα σχετικά με την οικογένεια Μικντάτ σε ότι αφορά τον αδερφό μας Αϊντίν Τουφάν. Οι επαφές μας συνεχίζονται μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Λίβανο, παρακολουθούμε το θέμα και ευχόμαστε ο αδερφός μας Τουρφάν να παραδοθεί στη χώρα μας όσο το δυνατόν συντομότερα. Από τη στιγμή που δεν συμβαίνει κάτι, είναι πάρα πολύ σοβαρό σφάλμα να μετατρέπεται σχεδόν σε υπόθεση ομηρίας».

 TRT 11/9/2012

Σχ: Ο σουνίτης Χασιμί ήταν αντιπρόεδρος στο Ιράκ και αποκαλύφθηκε ότι ήταν αναμεμιγμένος σε τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος σιιτών. Μάλιστα άτομο από την προσωπική του φρουρά που συνελήφθη σχετικά, βγήκε στην τηλεόραση και δήλωσε πως είχε εκπαιδευτεί στην Τουρκία….Ε τώρα είναι δυνατόν μετά ο Ερντογάν να δώσει τον ¨συνέταιρο ¨ του τον Χασίμι ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone