ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΘΙΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Φραγκουδάκη : Δάσκαλοι της μειονότητας μπορούνε να διδάξουν μαθήματα σε ελληνικά-τουρκικά¨

Επίσκεψη από την Άννα Φραγκουδάκη και την ομάδα της στον σύλλογο μας

ΟΙ υπεύθυνες του προγράμματος ¨Εκπαίδευση Μουσουλμανοπάιδων¨ Άννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα στις 18/9/2012 και ώρα 18.00 επισκέφτηκαν τον Σύλλογο Δασκάλων. Τις συνόδευσαν σε αυτή την επίσκεψη η επιστημονική σύμβουλος του προγράμματος Νέλη Ασκούνη και ο υπεύθυνος για τα Εκπαιδευτικά Κέντρα (ΚΕΣΠΕΜ) Αντρέας Νοταράς.

Στην σύσκεψη, που είχε ως κύριο θέμα το πρόγραμμα ¨Εκπαίδευση Μουσουλμανοπάιδων¨, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του συλλόγου Ιμπραήμ Μεμέτ, ο αντιπρόεδρος Φαίκ Μπίνμπασι, ο Γ.Γ. Ριτβάν Ντελί Χασάν, ο ταμίας Χασάν Μπεκήρουστα, τα μέλη του Δ.Σ. Ιντρίς Χασάν και Ιμπραήμ Σαδίκ Ισμαήλ, και φίλοι-μέλη του συλλόγου.

Η Άννα Φραγκουδάκη και η ομάδα της περιέγραψε με λεπτομέρεια στα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του.

Η σύσκεψη που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, διεξήχθη σε ένα ειλικρινές περιβάλλον. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο πρόεδρος του συλλόγου είπε πως μακάρι τα βιβλία του ελληνόφωνου προγράμματος να έρθουν στα σχολεία μέχρι το τέλος της εβδομάδας, και ότι είναι ανάγκη το συντομότερο να έρθουν και τα βιβλία του τουρκόφωνου προγράμματος.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων εξέφρασαν τα θέματα και τα αιτήματα τους γύρω από την μειονοτική εκπαίδευση, και υπογράμμισαν ιδιαίτερα την ανάγκη να ανοίξουν –ως τμήμα υποχρεωτικής εκπαίδευσης- μειονοτικά νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε ελληνικά και τουρκικά.

Η Άννα Φραγκουδάκη και η Θάλεια Δραγώνα ανέφεραν πως δεν είναι ενάντιες στην παροχή εκπαίδευσης στην μητρική γλώσσα, πως βλέπουν θετικά την δίγλωσση εκπαίδευση, και ότι σε πρώτο στάδιο δάσκαλοι της μειονότητας θα μπορούσαν να παραδίδουν μάθημα τους μαθητές ταυτόχρονα και στα ελληνικά και στα τουρκικά.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  19/9/2012