ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB

Συγχαρητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού της T.C. κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 21η επέτειο ίδρυσης του κόμματος μας

 Μοιραζόμαστε με τον τύπο μας και τον κόσμο μας το συγχαρητήριο μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός της μητέρας πατρίδας T.C. κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 21η επέτειο ίδρυσης του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη.

Να το πλήρες μήνυμα που έστειλε στο κόμμα μας ο κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν :

¨Οι ομογενείς μας, τα άγια αδέρφια μας οι Δυτικοθρακιώτες κατέχουν πάντα ένα ιδιαίτερο και σημαντικό μέρος στην καρδιά μας. Για αυτό το λόγο έχει μεγάλη σημασία για το Τουρκικό Έθνος η ευτυχία και η ευημερία των ομογενών μας και η πλήρης χρήση των εγγυημένων από διεθνείς συνθήκες και οικουμενικές νόρμες δικαιωμάτων τους. Υπό αυτή την αντίληψη, όπως μέχρι σήμερα πάντα ήμασταν δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, έτσι και θα συνεχιστεί από τώρα και μετά το ενδιαφέρον μας και η στήριξη μας.

Σε σχέση με το παρελθόν έχει καταγραφεί πολύ σημαντική πρόοδος στις σχέσεις μας με την γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα. Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή την διαδικασία προσέγγισης σε όλους τους τομείς των σχέσεων μας. Μεγαλύτερη μας ευχή και πιο ειλικρινή μας προσδοκία σε αυτές τις στενές σχέσεις, είναι τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης-Έλληνες πολίτες και τα μέλη της Ελληνορθόδοξης Μειονότητας στη χώρα μας να αποτελέσουν από μία γέφυρα φιλίας. Η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μας προσέγγισης

Σε αυτή την διαδικασία αναμφίβολα έχει μεγάλη σημασία η επίδειξη ενότητας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ομογενών μας στην Δυτική Θράκη. Στα πλαίσια αυτά πιστεύω πως το κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη έχει αναλάβει μια σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία καθώς αποτελεί μια σχολή πολιτικής για τους ομογενείς μας, ταυτόχρονα διακρίνεται και για την συμβολή του στην ενότητα των ομογενών μας. Στο πλαίσιο αυτό επιθυμώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την διεύρυνση της οργανωτικής δομής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη.

Με αυτά τα συναισθήματα, κατά την 21η επέτειο ίδρυσης του κόμματος σας, θυμάμαι με σεβασμό την άγια μνήμη του ιδρυτή του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη του αείμνηστου Σαδίκ Αχμέτ, που πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, εύχομαι συνέχεια στις επιτυχημένες εργασίες του κόμματος σας που παρακολουθώ με θαυμασμό και από κοντά, και με αυτήν αφορμή αγκαλιάζω με στοργή τις καρδιές όλων των ομογενών μας.¨

Ως κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη ευχαριστούμε πολύ τον πρωθυπουργό της μητέρας πατρίδας Τουρκικής Δημοκρατίας κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ωραίο αυτό μήνυμα που έστειλε¨.

ΚΟΜΜA DEB   3/9/2012