¨ΕΓΚΛΗΜΑ¨ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

ΤΣΑΛΑΓΙΑΝ-ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ  Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ

Η βίζα ντροπή της ευρωπαϊκής κοινότητας

Η εφαρμογή βίζας στους τούρκους υπηκόους από την ΕΕ δέχτηκε τις σκληρές επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας Ζαφέρ Τσαλαγιάν.

«Έγκλημα της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος το γεγονός αυτό και υπενθύμισε πως υπάρχουν χώρες που αν και δεν είναι μέλη στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν χορηγείται βίζα.

Ο υπουργός Ζαφέρ Τσαλαγιάν στο περιθώριο της ομιλίας του στην Βιέννη παρουσίασε το πρόγραμμα προωθήσεων της κυβέρνησης καλώντας τους ξένους επενδυτές στην Τουρκία.

«Εμείς εάν ήμασταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είχαμε συμβάλλει την περασμένη χρονιά κατά 20% στην ανάπτυξη της Ευρώπης και αυτό το αξιολογούμε ως «χάσιμο» της ΕΕ. Δυστυχώς η εξέλιξης αυτή μας δημιουργεί την ιδέα ότι η ΕΕ είναι μια χριστιανική λέσχη»ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε…

«η Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία είναι τόσο γενναιόδωρη στην Ελλάδα όταν ο λόγος έρχεται στην Τουρκία τότε γινεται εντελώς τσιγκούνα. Αυτό το χαρακτηρίζουμε ως ντροπή της ΕΕ και όχι της Τουρκίας,δηλ.η EE πραγματοποιεί ένα πολύ σοβαρό έγκλημα κατά της Τουρκίας. Σκεφτόμαστε πολύ ρεαλιστικά… απλούστατα όταν τα προϊόντα κυκλοφορούν ελεύθερα στις αγορές των χωρών αυτών η μη χορήγησης βίζας στους Τούρκους επιχειρηματίες δεν θεωρείται παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων; » σχολίασε ο υπουργός.

 TRT 19/9/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone