ΠΤΩΣΗ ΑΝΚΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ

Το ΑΝΚΑ έπεσε σε δοκιμαστική πτήση

To μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ που έχει σχεδιαστεί από Τούρκους μηχανικούς, χτες κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στο Εσκισεχίρ, βγήκε εκτός ελέγχου και κατέπεσε.

Σχετική έρευνα με το θέμα αυτό διεξάγει η Τουρκική Αεροπορική και Διαστημική Βιομηχανία (TAI). Ειδικοί ανέφεραν πως ατυχήματα αυτού του τύπου ενδέχεται να συμβούν κατά την διάρκεια των εκπαιδευτικών πτήσεων. Το σχέδιο ΑΝΚΑ που θα αντικαταστήσει τα ισραηλινά Heron, θα συνεχίσει με τα υπόλοιπα 4.

Το ΑΝΚΑ που θα πάρει την θέση των ισραηλινών Heron που χρησιμοποιούνται για έρευνα από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα ΝΑ στις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, χτες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης είχε ατύχημα.Το σχεδιασμένο από Τούρκους μηχανικούς πρωτότυπο, δηλαδή μοντέλο δοκιμής, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Σιβριχισάρ του Εσκισεχίρ, βγήκε εκτός ελέγχου. Κόπηκε η επικοινωνία με το ευρισκόμενο σε ύψος 10 χιλ ποδιών, δηλαδή 3.300 μέτρα, και αχρηστεύτηκε πέφτοντας σε απόσταση 4 χλμ από το αεροδρόμιο. Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια δοκιμής.

……………….

Εφ. Ραντικάλ 28/8/2012