ΠΕΡΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Απευθύνομαι σε εσάς σε τουρκικά και ελληνικά, ντροπή σας κύριοι !!!

Πριν να γράψω το άρθρο μου σχετικά με το θέμα των νηπιαγωγείων, ρωτάω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας και όλες τις σχετικές αρχές :

 Ποιος και πως θα αποκαταστήσει το τραύμα του παιδιού της φωτογραφίας και όλων των παιδιών της μειονότητας που βιώνουν αυτήν την κατάσταση ;

Για ποιο λόγο δηλητηριάσατε την χαρά της πρώτης μέρας του σχολείου αυτών των παιδιών ; Μα δεν ντρέπεστε, δεν στενοχωριέστε καθόλου ;

Ε βρε ελληνικό κράτος, τον Κώστα και την Μαρία δεν τους κάνεις να κλαίνε, τον Μεμέτ και την Αϊσέ μου για ποιο λόγο τους κάνεις να κλαίνε ;

Τέτοιου είδους Ευρωπαίος είσαι ;

Αυτή είναι η κατανόηση σου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία ;

Κρίμα, εκατομμύρια φορές κρίμα. Εεε ελληνικό κράτος πότε θα σταματήσεις να κάνεις διακρίσεις στους πολίτες σου ;

ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΜΩΡΩΝ

Και εσείς πήγατε σχολείο και πριν να πάτα για χρόνια περιμένατε εκείνη την χαρούμενη και ενθουσιώδη μέρα. Η μέρα έφτασε και ετοιμάσατε από το βράδυ την τσάντα που μέρες πριν είχατε επιλέξει με την μητέρα και τον πατέρα σας.Μέχρι το πρωί δεν σας έπιασε ύπνος διότι το πρωί θα πηγαίνατε σχολείο.

Μετά από μια μακρά νύχτα, απρόθυμα πήρατε το πρωινό σας, και με νυσταγμένα μάτια πιάσατε το χέρι του πατέρα και της μητέρας σας και πήρατε τον δρόμο για το σχολείο. Ήσασταν τόσο σίγουρος πως θα αρχίζατε το σχολείο που στο αθώο και μεγάλο μυαλό σας είχατε σχεδιάσει ακόμη και το με ποιόν θα καθόσασταν στη σειρά του σχολείου.

Έλα όμως που οι μικρόμυαλοι δεν σκέφτηκαν το ίδιο με εσάς.

Για ποιο λόγο ; Διότι σε μια στιγμή γκρέμισαν τα όνειρα σας. Εκπλαγήκατε, δεν μπορέσατε να καταλάβετε τι γίνεται γύρω σας. Ο εγκέφαλος σας σας είχε ετοιμάσει να μπείτε στο σχολείο και να καθίσετε στην σειρά. Κάποιοι ανεγκέφαλοι κύριοι όμως είναι ανίκανοι να αντιληφθούν τις φουρτούνες στο αθώο και μεγάλο σου μυαλό.

Στην πύλη του σχολείου απέτρεψαν τα μεγάλα όνειρα που είχες κάνει. Μικρό παιδάκι μην ντρέπεσαι, αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι οι ¨ξεδιάντροποι, μικροπρεπείς, αμόρφωτοι, αγενείς¨ που σε έριξαν σε αυτή την κατάσταση με τον νόμο που έβγαλαν. Ο Αλλάχ να τους συγχωρήσει, και μην ανησυχείς ο Θεός είναι μεγάλος, ποτέ δεν αφήνει μόνο αυτόν που του τρώνε το δίκιο.

Εμείς όμως τα κάνουμε ; Αυτό είναι το βασικό θέμα εδώ

Τα τελευταία χρόνια ακούσαμε από τα στόματα όλων πως ¨Το μεγαλύτερο θέμα είναι η εκπαίδευση¨. Και σήμερα ακόμη συνεχίζουμε να το ακούμε. Κύριοι, υπάρχει μια παροιμία που λέει ¨έπεσε το καπέλο, φάνηκε η φαλάκρα¨. Μην κουράζεστε, ο δρόμος του δικαίου και της δικαιοσύνης ένας είναι. Πλέον σταθείτε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Με την υποχρέωση πλέον για εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το θέμα των νηπιαγωγείων της μειονότητας. Η εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία θα είναι μόνο στα ελληνικά ή θα είναι δίγλωσσα σε τουρκικά και ελληνικά σύμφωνα με τις συνθήκες ; Είναι πολύ κρίμα αλλά σε αυτό το θέμα μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια δήλωση από τους αρμόδιους. Το ελληνικό κράτος υπογράμμισε πως τα νηπιαγωγεία θα είναι στα ελληνικά και μόνο στα ελληνικά και το έθεσε σε εφαρμογή. Κύριοι, άρχοντες, εμείς τι θα κάνουμε ;

Όπως είναι γνωστό η εκπαίδευση της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης με βάση την συνθήκη της Λοζάνης αλλά και τις διμερείς συνθήκες, είναι εντελώς ιδιωτική και αυτόνομη. Η μειονοτική εκπαίδευση σε δημοτικά και γυμνάσια είναι στα ελληνικά και στα τουρκικά.

Μετά από την υποχρεωτική εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία που επέφερε η χώρα μας η Ελλάδα, άρχισε να επικρατεί μεγάλη σύγχυση. H υποχρεωτική εκπαίδευση έγινε 10 έτη και η νηπιακή εκπαίδευση κατέστη υποχρεωτική, αγνοήθηκε το ιδιωτικό και το αυτόνομο της μειονοτικής εκπαίδευσης και αποφασίστηκε να παρασχεθεί παιδεία σε μια γλώσσα, δηλαδή στα ελληνικά.

Το καθορισμένο με συνθήκες στάτους της μειονότητας δεν αλλάζει. Εάν δεν ανοίξουν δίγλωσσα –δηλαδή τουρκικά και ελληνικά- νηπιαγωγεία παραβιάζονται οι συνθήκες. Η ευρισκόμενη μέσα σε πολλά προβλήματα μειονοτική εκπαίδευση θα δεχτεί ακόμη ένα χτύπημα. Χωρίς να δοθεί προσοχή σε αυτό το σημαντικό σημείο, το μέτρο αυτό που επιβλήθηκε χωρίς την γνώμη της μειονότητας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από αυτήν.

Ας δούμε όμως οι πολιτικοί μας τι θέση κράτησαν και τι δήλωσαν στο παρελθόν σχετικά με την εκπαίδευση της μειονότητας και ειδικά για τα νηπιαγωγεία.

………………………

……………………….

Εφ. Μπιρλίκ 15/9/2012

Σχ : Μάλιστα…Δηλαδή δεν φταίνε όλα τα ηχεία του τουρκισμού στην Θράκη που παραπληροφόρησαν τους γονείς. Δεν φταίνε όλοι αυτοί από ιμάμηδες, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, και άλλους που κατεύθυναν λάθος -εκ του αποτελέσματος κρίνοντας- τους γονείς, αλλά φταίει η νομοθεσία ! Μα η νομοθεσία είναι δεδομένη. Τώρα αν κάποιος επειδή παίρνει μερικά χιλιάρικα λίρες τον μήνα θέλει να λέει ψέματα στους γονείς, τότε υπεύθυνοι είναι αυτοί που κάνουν την παραπληροφόρηση και φυσικά και οι γονείς που έχαψαν τα παραμύθια τους. Δεν λένε πως ¨Λάθη γονέων παιδεύουσι τέκνα¨ ; Ε, αυτό ακριβώς συνέβη.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone