ΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Κείμενο του ιστολόγιου   15//9/2012

Τις τελευταίες μέρες έχει προκύψει ένα θέμα σχετικά με κάποια παιδιά μουσουλμάνων τα οποία επειδή δεν φοίτησαν σε νηπιαγωγεία δεν μπορούν να γραφτούνε στα μειονοτικά δημοτικά, καθώς ο νόμος ζητά πιστοποιητικό φοίτησης σε νηπιαγωγείο.

Η πλειοψηφία των γονέων που έχουν το πρόβλημα, εσκεμμένα δεν τα έστελναν στα κρατικά νηπιαγωγεία διότι ζητούσαν να δημιουργηθούν μειονοτικά δίγλωσσα (τουρκικά-ελληνικά) νηπιαγωγεία. Προς αυτή την κατεύθυνση τους εξωθούσαν όλοι οι τουρκόφρονες ηγέτες στην ελληνική Δυτική Θράκη.Από τους βουλευτές και τους ψευτομουφτήδες μέχρι τους δημοσιογράφους-φερέφωνα της Άγκυρας και ίδιο τον πρόξενο. Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα τα νήπια να εγγραφούν στα μειονοτικά δημοτικά, είναι φυσικό να υπάρχει πρόβλημα.

Άποψη μας είναι η τήρηση της νομιμότητας. Τίποτε άλλο, ούτε εκπτώσεις, ούτε υπερβάσεις. Αν δεν μπορούν δηλαδή τα νήπια να εγγραφούν στα δημοτικά ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ. Και οι γονείς να μάθουν έτσι πως ¨καλή η μαγκιά, αλλά πληρώνεται¨…

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συμβουλεύει σχετικά, ο δημοσιογράφος και φίλος πολλών ΜΜΕ της Αθήνας κ. Αμπντουλχαλίλ Ντεντέ :

¨Αυτά που πρέπει να γίνουν :

 1- Οι γονείς των μαθητών που δεν μπόρεσαν να εγγραφούν να υποβάλλουν μήνυση (Μη εγγραφή των παιδιών στο δημοτικό που είναι συνταγματική υποχρέωση-παράβαση καθήκοντος-απαγόρευση εκπαίδευσης)

2- Άμεση προσφυγή στον Συνήγορο του Παιδιού, που ασκεί τα καθήκοντα του στην υπηρεσία Συνηγόρου του Πολίτη.

3- Μποϊκοτάζ μιας εβδομάδας της μειονότητας, μη στέλνοντας τα παιδιά μας στα δημοτικά.

4- Συμμετοχή σε αυτό το μποϊκοτάζ των απόφοιτων της Ακαδημίας με απόφαση των συλλόγων τους.

5- Ανακοίνωση στα τζαμιά μας όλων αυτών των αποφάσεων από τους ιμάμηδες προς την κοινότητα. ¨

 

Προφανώς επιδίωξη είναι ο εκφοβισμός των χέστηδων κολοελλήνων …..

Ίδωμεν.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone