ΦΕΝΕΡΜΠΑΞΕ-ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ

Έτσι θα πάει η Φενέρ στο νησί

Οι κιτρινομπλέ πριν από την ΑΕΛ Λεμεσού θα αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που περιμένει στον Ελληνοκυπριακό τομέα την Φενερμπαξέ είναι οι Έλληνες φανατικοί. Εάν στο πρώτο ματς υπάρξουν επεισόδια, στην ρεβάνς που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη η ένταση θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Από τώρα έγινε θέμα το πώς θα πάει η Φενέρμπαξέ στο νησί για την αντίπαλο της την ΑΕΛ Λεμεσού στα πλαίσια της Ευρωλίγκας.

Από τώρα ήδη πολλοί Τουρκοκύπριοι ετοιμάζονται για το ματς που θα δώσουν με την αντίπαλο τους οι κιτρινομπλέ στις 25 Οκτωβρίου. Ελάτε να δούμε μαζί τον οδικό χάρτη που περιμένει την Φενερμπαξέ που θα πάει υπό δύσκολες συνθήκες στον Ελληνοκυπριακό τομέα.

Η Φενερμπαξέ νωρίτερα θα πάει στην Αθήνα. Οι κιτρινομπλέ θα εισέλθουν στον Ελληνοκυπριακό τομέα με βίζες που θα έχουν πάρει από νωρίτερα. Αυτή την οδό προτίμησε η τουρκική ομάδα για να πάει στην Νότια Κύπρο.

Καθώς οι Ρωμιοί δεν αναγνωρίζουν το αεροδρόμια Ερτζάν της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA και της UEFA το διεθνές ταξίδι θα γίνει μέσω του αεροδρομίου της Λάρνακας στον Ελληνοκυπριακό τομέα.

Η Φενέρμπαξέ που κάνει όλα τα ταξίδια της στο εξωτερικό με τις Τουρκικές Αερογραμμές (THY), αυτή τη φορά θα υποχρεωθεί να ταξιδέψει με ιδιωτικό αεροπλάνο. Διότι καθώς οι ΤΗΥ δεν αναγνωρίζουν την Νότια Κύπρο, δεν μπορούν να προσγειωθούν.

Οι Κύπριοι στον νότο, όταν μαθαίνουν πως είστε Τούρκοι τα χάνουν. Οι περισσότεροι ξέρουν τουρκικά, αλλά δεν μπαίνουν σε διάλογο μαζί σας. Και υπάρχουν και κάποιοι που απορρίπτουν την χείρα φιλίας.

Η είσοδος από την KKTC (σημ μεταφρ : τα κατεχόμενα στην Κύπρο) προς τον Ελληνοκυπριακό τομέα είναι ελεύθερη. Αλλά η Ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν επιτρέπει την είσοδο σε Τούρκους πολίτες. Για αυτό αυτοί που θα έρθουν από την Τουρκία, είναι υποχρεωμένοι να περάσουν από την Ελλάδα.

Ο Ελληνοκυπριακός τομέας δεν είναι στην συνθήκη Σέγκεν. Αλά οποιοδήποτε άτομο έχει διαβατήριο χώρα μέλους της Ε.Ε. μπορεί άνετα να περάσει από την KKTC στον Ελληνοκυπριακό τομέα.

Μετά από την κλήρωση ο σημαντικότερος παράγοντας που φοβίζει τους αρμόδιους στην KKTC είναι το πώς θα επιτευχθεί η ασφάλεια στο ματς που θα γίνει στην πόλη της Λεμεσού. Δεν έχει σβηστεί από την μνήμη, αυτά που συνέβησαν παλιότερα σε βάρος των εκπροσώπων μας.

Ελληνοκύπριοι φανατικοί είχαν προκαλέσει επεισόδια στα ματς Τραπεζούντας-Ανόρθωσης (2005), στον αγώνα μπάσκετ Καρσιγιακά-ΑΠΟΕΛ (2010) και τελευταία στον ματς βόλεϊ γυναικών Γαλατασεράι-Απόλλων Λεμεσού (2011).

Στην ΚΚΤC οι οπαδοί της Φενερμπαξέ ξεπερνούν τους 10 χιλιάδες. Αυτοί αναμένεται να συρρεύσουν στο ματς της Λεμεσού. Εάν στο πρώτο ματς υπάρξουν επεισόδια, στην ρεβάνς που θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη η ένταση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

 Εφ. Χουριέτ 1/9/2012