ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ….ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Μέσα στο αυγό- έκπληξη υπήρχε η ανεργία

H τράπεζα Ζιραάτ απάντησε στο αποχαιρετιστήριο μέιλ που έστειλε υπάλληλος που παραιτήθηκε, ενώ οι εργαζόμενοι που συμφώνησαν με αυτά που αναφερόταν στο μέιλ απολύθηκαν.

Πληρωμή του τσαγιού των πελατών από τον εργαζόμενο

Κατά τον περασμένο μήνα, εργαζόμενος της τράπεζας παραιτήθηκε επικαλούμενος τις ώρες εργασίας. Ακολούθως έστειλε σε εργαζόμενους της τράπεζας αποχαιρετιστήριο μέιλ. Στο μέιλ που έχουμε στα χέρια μας, υπάρχει κριτική για την διοίκηση της τράπεζας. Για παράδειγμα εκφράζεται αντίδραση στο ότι η τράπεζα ζητούσε από τους εργαζόμενους να πληρώσουν το τσάι που πρόσφεραν στους πελάτες της τράπεζας. Επίσης διαμαρτύρεται για το ότι οι ώρες εργασίας σε σχέση με τους εργαζόμενους στις άλλες τράπεζες είναι πιο πολλές.

Επίσης ασκείται κριτική για το ότι η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης της Ziraat 444 00 00 δεν είναι λειτουργική και αναφέρει πως ¨Όταν εγώ που είμαι εργαζόμενος της τράπεζας δεν μπορώ να την λειτουργήσω, ο θείος μου που είναι 60 χρονών τι να κάνει ; ¨.

Μάλιστα αυτό το μέιλ που στάλθηκε μαζικά, το πήραν πολλοί εργαζόμενοι της Ziraat.

Κάποιοι εργαζόμενοι βρίσκοντας δίκαιη την κριτική, απέστειλαν μέιλ στήριξης. Μια εξ αυτών ήταν η κυρία Ο. η οποία μας έστειλε το μέιλ της παραμένοντας όμως ανώνυμη.

Στο μέιλ της αναφέρει πως αυτά που ανέφερε ο συνάδελφος της που παραιτήθηκε είναι δίκαια και άσκησε μια αθώα κριτική γράφοντας πως ¨Έχεις δίκιο, η τράπεζα είναι σαν αυγό-δώρο Kinder, δεν ξέρεις τι θα βγει από μέσα¨. Η τράπεζα όμως δεν χώνεψε αυτήν την κριτική και μόνο εκ τούτου –όπως μας ενημέρωσε ο δικηγόρος Ιζέτ Οτρού- απέλυσε την Ο. Η Ο, υπέβαλλε μήνυση για άδικη απόλυση.

Συναντηθήκαμε με το δικηγόρο της Ο., τον Ιζέτ Οτρού. Ο Οτρού μας είπε πως η Ziraat μέχρι τώρα δεν απέλυσε μόνο ένα άτομο για αυτόν τον λόγο. Ο Οτρού αναφέρει πως δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από διάφορες πόλεις της Τουρκίας, από άτομα που είτε απολύθηκαν είτε μετατέθηκαν δυσμενώς επειδή υποστήριξαν αυτά που έγραφε το μέιλ του παραιτηθέντος.

Θελήσαμε ως εφημερίδα Μπιργκιούν να επιβεβαιώσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς και να ρωτήσουμε σχετικά την Ziraat. Αλλά κι εμείς παρά το ότι καλέσαμε το 444 00 00 , δεν είχαμε κάποιο αποτέλεσμα.

Εφ. Μπιργκιούν 5/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone