ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΧΟΥΡΙΕΤ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Μέλη της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε Τούρκους με μπουκάλια

Επίθεση με μπουκάλια έγινε από διαδηλωτές μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενάντια στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB).

Ομάδα 150 ατόμων-μελών της Χρυσής Αυγής που μετείχαν σε διαμαρτυρία που οργανώθηκε από αυτοδιοικητικούς στην πλατεία της πόλης σχετικά με τους μετανάστες, μετά το πέρας της διαμαρτυρίας κατευθύνθηκαν προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Αστυνομία που βρισκόταν στον δρόμο όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν, και αυτοί συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της GTGB. Εκεί έψαλαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο, φώναξαν συνθήματα ενάντια στην τουρκική μειονότητα και στην Τουρκία, ενώ πέταξαν μπουκάλια στους Τούρκους που βρισκόταν στην αυλή.

Με την επέμβαση της αστυνομίας, οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το σημείο και μετά στράφηκαν προς την πλατεία όπου και διαλύθηκαν.

Ο πρόεδρος της GTGB Κοράι Χασάν στην σχετική με το περιστατικό δήλωση του, κατήγγειλε έντονα την επίθεση και έκανε έκκληση για ψυχραιμία.

Ο Χασάν ανέφερε πως η GTGB δεν έχει καμμία σχέση με τους μετανάστες και είπε : ¨Δεν φέραμε εμείς τους μετανάστες εδώ. Να πάνε να διαμαρτυρηθούν σε όποιον τους έφερε. Καταγγέλλουμε με έντονο τρόπο την επίθεση, αλλά καλούμε τους πάντες να κινούνται με ψυχραιμία. Να μην παραφέρεται κανείς¨.

Με την επέμβαση της αστυνομίας οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το σημείο του περιστατικού και αργότερα πήγαν στην πλατεία όπου και διαλύθηκαν.

 Χουριέτ 7/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone