Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΙΟΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

H Tουρκία δεν θα εισπράττει τέλος διαμονής από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης

Ο βουλευτής Προύσας του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου έδωσε το καλό νέο : Δεν θα εισπράττεται τέλος διαμονής.

Πρόεδρος του BTTDD-Προύσας Σουκρού Κιοσέ : Στην Δυτική Θράκη πραγματοποιούνται πράματα που ούτε μπορούσαμε να ονειρευτούμε

Προύσα – Στην παραδοσιακή τελετή εορτασμού του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης μετείχαν οι βουλευτές του ΑΚΠ Χακάν Τσαβούσογλου και Μουσταφά Οζτούρκ, ο πρόεδρος της νομαρχιακής του ΑΚΠ Σεντάτ Γιαλτσίν, ο πρόεδρος της νομαρχιακής του HAS Αλή Μολλασαλίχ, διάφοροι εκπρόσωποι κομμάτων και ηγεσίες συλλόγων.

…………..

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε : Τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκα με τον υποδιοικητή της Γενικής Διεύθυνσης Αλλοδαπών. Του μετέφερα το θέμα. Έγινε αντιληπτό πως το θέμα αυτό προέκυψε από λάθος ερμηνεία του νόμου. Πλέον δεν θα εισπράττεται το τέλος αυτός από τους ομογενείς που θα αποδεικνύουν με έγγραφο Etabli την τουρκική τους καταγωγή.

…………………

Αξιότιμοι αδερφοί μου αεροπλάνο πάει στην Ελλάδα για να πάρει ομογενή μας για θεραπεία. Αυτό το περιστατικό είναι ένα παράδειγμα συγκρίνοντας το σήμερα με την κατάσταση πριν από 10 χρόνια. Η Τουρκική Δημοκρατία εξέτασε ένα ένα τα προβλήματα εκεί και επιστράτευσε για αυτό όλες της τις δυνατότητες. Αυτό είναι ο εναγκαλισμός. Και αυτός ο γενναίος εναγκαλισμός και η γενναία στήριξη της περιοχής δεν γίνεται με δηλώσεις αξιότιμοι αδελφοί μου

…………….

Ο πρόεδρος του BTTDD Προύσας Σουκρού Κιοσέ ευχήθηκε αυτό το Μπαϊράμι να φέρει στην χώρα μας και σε όλη την Ισλαμική κοινότητα ενότητα.

Ο Σουκρού Κιοσέ ανέφερε πως οι κυβερνήσεις της Τουρκία πάντα στηρίζουν την περιοχή της Δυτικής Θράκης και τα Βαλκάνια, και ότι ειδικότερα τον τελευταίο καιρό αυτό έχει αυξηθεί. Ο Κιοσέ ανέφερε πως ¨ Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πραγματικά μια πολύ διαφορετική στήριξη στα Βαλκάνια. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αρμόδιους. Όταν κοιτάμε την Δυτική Θράκη βλέπουμε να γίνονται πράματα που ούτε μπορούσαμε να φανταστούμε. Αυτά που γίνονται στην περιοχή χαροποιούν τους ανθρώπους της περιοχής. Τους οποίους τους χαροποίησαν και οι υψηλού επιπέδου επισκέψεις της τελευταίας περιόδου.Σε κάθε επίπεδο αυξάνεται η στήριξη της μητέρας πατρίδας. Αυτές οι εξελίξεις αυξάνουν την εμπιστοσύνη των ομογενών μας εκεί προς την μητέρα πατρίδα¨.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 22/8/2012

Σχ : Όταν ¨αυτοί¨,  με αυτήν τη σημαία στα γραφεία τους λένε αυτά, μήπως θα έπερεπε να ανησυχούμε ;