ΠΟΛΕΜΟΣ

Στο κέντρο της πόλης έφτασαν οι συγκρούσεις στο Σέμντινλι

Παρά την κινητοποίηση δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών και τις αυξημένες επιθέσεις από αέρος στο Σέμντινλι, οι αντάρτες διατηρούν τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος της περιοχής. Οι συγκρούσεις που συνεχίζονται στις περιοχές Νεχρί, Ναβρεζάν και Ρουζγκαρλί έφτασαν και στο κέντρο της πόλης. Την ώρα που περνούσαν άρματα σε απόσταση 1 χλμ από το κέντρο της πόλης, βλήθηκαν από αντάρτες με την χρήση αντιαεροπορικών. Οι συγκρούσεις εντάθηκαν, ενώ έγινε γνωστό πως όλμος έπεσε μέσα σε σπίτι στον οικισμό Κλέσκ.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στις περιοχές Νεχρί, Ναβρεζάν και Ρουζγκαρλί της περιοχής Σέμντινλι του νομού Χακκάρι, που άρχισαν στις 24/7. Νωρίς το πρωί έγινε μεταφορά αρμάτων στην περιοχή. Την ώρα ου μεταφερόταν τα άρματα και σε απόσταση 1 χλμ από το κέντρο του Σέμντινλι, αντάρτες του HPG (σημ μεταφρ. ΠΚΚδες) επιτέθηκαν στα άρματα με αντιαεροπορικά και βαριά όπλα.

Μετά από τις βολές άρχισαν σφοδρές συγκρούσεις σε απόσταση 1 χλμ από το κέντρο της πόλης. Κατά την σύγκρουση η Διοίκηση της 34ης ταξιαρχίας συνόρων του Σέμντινλι και η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων έκαναν στην περιοχή των συγκρούσεων βολές με όλμους και πυροβολικό. Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ελικόπτερα τύπου Κόμπρα που μετέβησαν στην περιοχή δέχτηκαν επίσης τα πυρά των HPGδων. Λόγω των πυρών και των χτυπημάτων που δέχτηκαν άρματα και ελικόπτερα, κοινοποιήθηκε πως σταμάτησε η μετάβαση των αρμάτων στις περιοχές σύγκρουσης.

Στην περιοχή πετάνε συνεχώς μη επανδρωμένα αεροπλάνα, ενώ λόγω των βολών από τον στρατό, ο οικισμός Κλεσκ χτυπήθηκε από βλήμα όλμου.

…………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 31/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone