ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Φερίτ Ισμαήλογλου : Περιμένουμε να τηρήσει ο Μπουτάρης την υπόσχεση του για τζαμί

Η ηγεσία του συλλόγου που ίδρυσαν Δυτικοθρακιώτες στην Θεσσαλονίκη ζητάν από τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να τους αποδοθεί για την προσευχή του Μπαϊραμιού το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ.

¨Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ¨

Ο Φερίτ Ισμαήλογλου μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Και Μορφωτικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ζήτησε να βρεθεί επειγόντως λύση για το θέμα του τζαμιού και του νεκροταφείου των μουσουλμάνων στην Θεσσαλονίκη.

Ο Φερίτ Ισμαήλογλου μιλώντας σχετικά με αυτό το θέμα υπενθύμισε πως πριν από περίπου 3 μήνες συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και είπε πως ¨ Περιμένουμε να τηρήσει ο Μπουτάρης την υπόσχεση του¨. Κατά την συνομιλία μας του μεταφέραμε το αίτημα μας για τζαμί και νεκροταφείο. Ζητήσαμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το θέμα. Αυτός τότε μας είπε πως θα μας θα μας δώσει για την γιορτή του Μπαϊραμιού το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ. Τώρα περιμένουμε και ζητάμε να τηρήσει την υπόσχεση του¨.

 ¨ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΑΛΑΤΖΑ ΙΜΑΡΕΤ¨

Ο Φερίτ Ισμαήλ αναφέρει πως στην Θεσσαλονίκη και την γύρω περιοχή ζούνε περίπου 7 χιλιάδες Δυτικοθρακιώτες Τούρκοι και συνέχισε λέγοντας : ¨ Εσείς ως σύλλογος μεταφέραμε εγγράφως αυτό το αίτημα μας και στον δήμο και στο υπουργείο. Αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο απάντηση δεν πήραμε. Υπάρχουν χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζούνε εδώ. Πλέον έχει μεγαλώσει η ανάγκη για τουλάχιστον ένα τζαμί και νεκροταφείο σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Ως σύλλογος διαθέτουμε ένα μετζίτ. Αλά αυτό δεν είναι επαρκές για εμάς. Είναι ανεπαρκές. Σε μερικές γιορτές μας μας επισκέφτηκαν στελέχη συλλόγων από την Δυτική Θράκη. Eίδαν και αυτοί από κοντά την κατάσταση. Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά τζαμιά. Αλλά εξ αυτών αυτό που είναι στην καλύτερη κατάσταση και κατάλληλο για να παράσχει τις υπηρεσίες του είναι το Αλατζά Ιμαρέτ τζαμί. Και η συνοικία μας δεν είναι μακριά από εκεί. Φυσικά υπάρχει και άλλο τζαμί που είναι πιο κοντά. Αλλά καθώς το Αλατζά τζαμί είναι σε καλύτερη κατάσταση, θα είναι πιο εύκολα να το ανοίξουμε. Ζητάμε από τον κύριο δήμαρχο μας να εκπληρώσει την υπόσχεση που μας έδωσε και να μας δώσει για την γιορτή του Μπαϊραμιού το τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ.

 Εφ. Γκιουντέμ 3/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone