ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

Εμπόδιο για τους Έλληνες στις ακτές, κανένα εμπόδιο για τους Ρώσους

 

Στα πλαίσια της αμοιβαιότητας δίνεται με την ρύθμιση η δυνατότητα σε πολίτες 183 χωρών να αγοράσουν ακίνητα, ενώ δεν θα μπορούν να γίνουν πωλήσεις σε πολίτες από την Συρία, την Αρμενία και την Βόρεια Κορέα. Οι συνοριακοί γείτονες επίσης δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα στις συνοριακές περιοχές. Ανάμεσα στις 183 χώρες, ειδικός όρος απόκτησης επέρχεται μόνο για την Ελλάδα, ενώ αίρεται κάθε εμπόδιο για την Ρωσία.

Η ρύθμιση της κυβέρνησης σχετικά με την απόκτηση κατοικιών και εκτάσεων από ξένους στα πλαίσια της αμοιβαιότητας για 183 χώρες, επιφέρει μια σειρά από νέους κανόνες. Σύμφωνα με τον νόμο πολίτες της Συρίας, της Αρμενίας και της Βόρειας Κορέας δεν θα μπορούν σε καμμία περίπτωση να αποκτήσουν ακίνητο. Κατ΄αυτό τον τρόπο οι πολίτες-συνοριακοί μας γείτονες από Συρία και Αρμενία δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ούτε έκταση, ούτε οικία, ούτε να είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης . Ανάμεσα στις 183 χώρες μόνο για την Ελλάδα υπάρχουν ειδικοί όροι. Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αποκτήσει ακίνητα σε 28 νομούς. Επίσης οι συνοριακοί γείτονες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα από τους συνοριακούς νομούς.

Απαγόρευση και για Κωνσταντινούπολη στους Έλληνες

Στην ρύθμιση-αμοιβαιότητας σχετικά με τις πωλήσεις σε 183 χώρες, ειδικός όρος επέρχεται για την Ελλάδα. Δεν θα μπορεί να γίνει πώληση στους νομούς που είναι στις ακτές και στην Κωνσταντινούπολη. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν ακίνητα στις ακτές στην Μαύρη Θάλασσα, στον Μαρμαρά, στην περιοχή του Αιγαίου και στην Μεσόγειο και σε 28 πόλεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Αϊδίνιο, Αττάλεια και Τσανάκκαλε. Οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν αποκτήσουν ακίνητα μόνο στις πέραν των ακτών πόλεις. Ο όρος αυτός δεν θα ισχύει για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

………………….

 Εφ. Χουριέτ 10/8/2012

Σχόλιο : Εμείς οι ανόητοι βέβαια, μέσω της τράπεζας Ζιραάτ δώσαμε την ευκαιρία επί Καραμανλή στην Τουρκία να αποκτήσει αμέτρητα ακίνητα μέσω των υποκαταστημάτων της σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Αυτό θα πει ¨μακρόπνοη πολιτική¨. Στον πίνακα παρουσιάζεται ο αριθμός των πολιτών από κάθε χώρα και ο αριθμός των ακινήτων που κατέχουν στην Τουρκία.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone