3 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

3 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

Ο Τανέρ Γκιουτσλουτούρκ , ο Γκιουνέρ Σαμπάν και η Rezan Zborça εξελέγησαν στο Προεδρικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο Κοινοτήτων

3 μελή της τουρκικής κοινότητας εξελέγησαν στο Προεδρικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο Κοινοτήτων στο Κόσοβο το οποίο συστάθηκε για τις εθνοτικές ομάδες στην χώρα.

Η Πρόεδρος Ατιφέτε Γιαχιάγκα διόρισε τα μέλη του συμβουλίου που συγκροτήθηκε το 2009 στο πλαίσιο του συντάγματος ύστερα από τις εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη της νέας σύνθεσης.

Στο συμβούλιο που απαρτίζεται από εκπροσώπους των διαφόρων εθνοτικών ομάδων βρίσκονται ο ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος δρ. Τανέρ Γκιουτσλουτούρκ, ο συντάκτης του ραδιοφωνικού σταθμού του Κοσόβου και δημοσιογράφος Γκιουνέρ Σαμπάν και η ποιήτρια Ρεζάν Ζμπόρτσα.

Ο κος Γκιουτσλουτούρκ που διορίστηκε ως μέλος του συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίηση του που επιλέχθηκε σε ένα τόσο σημαντικό καθήκον, υπογραμμίζοντας ότι θα ψάξει λύσεις στα προβλήματα της τουρκικής κοινότητας.

Ο δημοσιογράφος Γκιουνέρ Σαμπάν από την πλευρά του είπε ότι η τουρκική κοινότητα έχει προβλήματα σε κάθε πεδίο και πως θα εργαστεί για την επίλυση τους.

Ενώ η ποιήτρια Ρεζάν Ζμπόρτσα είπε ότι νιώθει υπερήφανη που εξελέγη σε ένα τέτοιο καθήκον και πως κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της θα συνεργαστεί για την τακτοποίηση των θεμάτων της τουρκικής κοινότητας.

TRT 8/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone