ΣΑΝ ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ….

Τιμημένη προσευχή στα Αρριανά

Μια ιδιαίτερα τιμημένη προσευχή πραγματοποιήθηκε στα Αρριανά. Καλεσμένοι στο ιφτάρ που οργάνωσε ο σύλλογος Αποφοίτων και μελών των Ιμάμ Χατιπ- Τουρκίας έκαναν την βραδινή τους προσευχή στα Αρριανά. Κατά τις ομιλίες που έγιναν μετά την προσευχή εκφράστηκε η αγάπη της Τουρκίας για την Δυτική Θράκη. Η βραδιά σφραγίστηκε από την πρόσκληση του πρόξενου της T.C. στην Κομοτηνή κυρίου Οσμάν Ιλχάν Σενέρ προς τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επισκεφτεί την Δυτική Θράκη.

Μετά από την προσευχή, και την ομιλία που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων Κεμάλ Γιουρτνάτς, εξέφρασε την γαλήνη και την ικανοποίηση του όντας σε προσευχή στα Αρριανά μαζί με τους ομογενείς.

Ο Γιουρτνάτς είπε : ¨Η T.C. στηρίζει κάθε πολίτη και συγγενή που βρίσκεται πέραν των συνόρων της. Με αυτό το σκοπό ιδρύθηκε και αυτή η υπηρεσία. Εμείς σας αγαπάμε. Ο πρωθυπουργός μας και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σας παρακολουθεί. Η συνέχεια στην παρουσία σας εδώ είναι σημαντική….¨

…………………..

Ο ακόλουθος της πρωθυπουργίας της T.C. Εφκάν Αλά ανέφερε πως μεταφέρει τα χαιρετίσματα και την στοργή του πρωθυπουργού. Ο Αλά είπε πως ¨ Η καρδιά μας είναι μία, ένα ποτάμι περνά ανάμεσα μας αλλά ποια η διαφορά ; Όλα τα έχουμε κοινά. Μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα είμαστε αλλά ποια η διαφορά ; Ότι αισθάνεστε εσείς το αισθανόμαστε και εμείς. Το μεγαλύτερο μας βάσανο είναι ότι δεν μπορέσαμε να σας βοηθήσουμε περισσότερο¨.

Ο βουλευτής Ανδριανούπολης του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου τόνισε πως έχει διαφορετικές αναμνήσεις από το τζαμί των Αρριανών καθώς ήταν μουεζίνης σε αυτό, κάτι που είναι και η βάση του ονόματος του.

Μουεζίνογλου ανέφερε πως ¨Όταν ήρθαμε το 2004 με τον κύριο πρωθυπουργό μας ένοιωσα μια υπέροχη στυφή ευτυχία. Και κάθε φορά που έρχομαι βιώνω αυτήν την στυφή ευτυχία. Να δώσει ο Δημιουργός να βιώσουμε χαρές που δεν θα είναι στυφές¨.

Ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, ανέφερε πως η αγάπη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας για την Δυτική Θράκη είναι αστείρευτη.

Ο Σενέρ ανέφερε : Πριν από δύο εβδομάδες ήρθε μια επιτροπή με επικεφαλής τον Κιοξάλ Τοπτάν. Σήμερα βρίσκεται ανάμεσα μας το δεξί χέρι του κυρίου πρωθυπουργού μας. Εάν είναι γραφτό, κατά το Μπαϊράμι θα βρίσκεται ανάμεσα μας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Κύριε ακόλουθε μεταφέρατε τους χαιρετισμούς του κυρίου πρωθυπουργού μας.Σας εκλιπαρώ μέσα από εσάς για κάτι. Μεταφέρετε του και εσείς τον σεβασμό και τα χαιρετίσματα των ομογενών της Δυτικής Θράκης. Δύο χρόνια πριν είχε έρθει ο υπουργός μας στα Αρριανά και στον Εχίνο. Στον Εχίνο είχαν φωνάξει ένα σύνθημα : ¨Πρωθυπουργός Εχινιώτης¨. Η Δυτική Θράκη περιμένει με λαχτάρα τον κύριο πρωθυπουργό μας. Η Δυτική Θράκη επιθυμεί να σφίξει τον κύριο πρωθυπουργό μας στην αγκαλιά της, εάν το αποδεχτεί θα είναι τιμή¨.

…………………

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 6/8/2012

Σχόλιο : Κάποιος ας πει στον Οσμάν ότι ο ίδιος είναι ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ στην ελληνική Θράκη. Και οι φιλοξενούμενοι δεν καλούν στο σπίτι του άλλου. Αντιληπτόν ;