ΜΠΑΙΡΑΜ ΣΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Ενθουσιώδες Μπαϊράμι στην Κομοτηνή !

Όπως σε όλο τον τουρκοισλαμικό κόσμο, έτσι και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης γιορτάζουν με ενθουσιασμό το Μπαϊράμι. Μετά το πρωινό ναμάζι οι οικογένειες γιόρτασαν ευρισκόμενες μεταξύ τους. Μετά το μεσημέρι ο πρώτος εορτασμός έγινε στο προξενείο της T.C. στην Κομοτηνή.

Ο πρόξενος Ιλχάν Σενέρ και οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν τους καλεσμένους στην είσοδο και ευχήθηκαν τον καθένα ξεχωριστά. Στην τελετή εκεί μετείχαν ο δήμαρχος Κομοτηνής Γεώργιος Πετρίδης και οι αντιδήμαρχοι Ριτβάν Μολλά Ισά και Μεχμέτ Δεβετζήογλου, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αληλλεγγύης Τουρκων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Οζτζάν, ο ρπόεδρος του ιδρύματος διαφύλαξης του τεκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν Αχμέτ Καραχουσείν, ο Γ.Γ. του Συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης του Βίτεν Μεχμέτ Χασάν, ο Τουνάλπ Μεχμέτ- διευθυντής του μειονοτικού λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, ο δήμαρχος Αρριανών Τζελάλ Μπαγιάρ, ο δήμαρχοις Ιάσμου Καδή Ισμέτ, οι πρώην βουλευτές Γκαλίπ Γκαλίπ και Αχμέτ Φαϊκογλου, πρόεδροι συλλόγων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πολλοί ομογενείς.

Οι εορτασμοί του Μπαϊραμιού σθυνεχίστηκαν αργότερα με την συμμετοχή όλων των μειονοτικών συλλόγων στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής.

Στο μεταξύ εορτασμοί έγιναν στο κόμμα DEB, στον Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης και στον σύλλογο αποφοίτων της ΕΠΑΘ.

 Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί  19/8/2012

Σχόλιο : Ρε δήμαρχε τι ζητούσες στο Μπαϊράμι -μια καθαρά θρησκευτική γιορτή- στον πρόξενο ; Στον νόμιμο μουφτή Μέτσο Τζεμαλή πήγες ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone