ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΦΙΣΩΝ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ

Ποινές στο σχολείο για το πέταγμα στα σκουπίδια της αφίσας του Ατατούρκ

Η έρευνα σχετικά με το πόστερ του Ατατούρκ που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στο Φετχιγιέ, κατέληξε με ποινές επίπληξης και στέρησης  μισθών για το διευθυντή του παραπλεύρως ευρισκόμενου Ιμάμ Χατίπ σχολείου Τεφίκ Ενγκίν, για τον υποδιευθυντή Ισά Γκιουτσλού και τον υπάλληλο του σχολείου Μουσταφά Κιλίντς.

ΜΟΥΓΛΑ – Κατά τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκαν σε κάδο σκουπιδιών που βρισκόταν δίπλα στην είσοδο του σχολείου Ιμάμ Χατίπ Αναντολού του Φέτχιγιε, αφίσες του Ατατούρκ, και αφίσες με τον λόγο του προς την νεολαία και τον εθνικό ύμνο. Περαστικοί ανέσυραν τις αφίσες, αντιδρώντας στο γεγονός. Μετά από την δημοσίευση του θέματος στον τύπο, η επαρχία του Φέτχιγιε άρχισε έρευνα.

Την έρευνα ολοκλήρωσε ένας επιθεωρητής εκπαίδευσης ο οποίος υπέβαλε την σχετική αναφορά προς τον Έπαρχο του Φέτχιγιε. Στην αναφορά αναφερόταν πως το φταίξιμο για το πέταγμα των αφισών του Ατατούρκ στα σκουπίδια είναι της διοίκησης του σχολείου και ζήτησε την τιμωρία τους. Στην κατεύθυνση της αναφοράς, η Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας του Φέτχιγιε επέβαλε στον διευθυντή Τεφίκ Ενγκίν, στον υποδιευθυντή Ισά Γκιουτσλού και στον υπάλληλο του σχολείου Μουσταφά Κιλίντς, ποινή επίπληξης και στέρηση μισθού δύο μηνών.

 Εφ Ραντικάλ 5/8/2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone