ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΚΚ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ- ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση με βόμβα σε στρατιωτικό όχημα στην Σμύρνη : 1 μάρτυρας

Επίθεση με νάρκη έγινε σε όχημα που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό κοντά στην ναυτική βάση της Φώκαιας στην Σμύρνη, σε δρόμο που παλιότερα ήταν μόνο για στρατιωτικά οχήματα, αλλά τώρα είναι και για πολίτες. 8 λεπτά μετά από την πρώτη έκρηξη συνέβη και δεύτερη. 1 στρατιώτης έγινε μάρτυρας και 11 τραυματίστηκαν. Το όνομα του μάρτυρα στρατιώτη ήταν Οζκάν Ατεσλί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα, ενώ έπαιρναν τηλέφωνο να ενημερώσουν τους συγγενείς τους πως είναι καλά.

 Η επίθεση συνέβη σήμερα στις 8.00, επί της οδού Ντεγιρμενλίκ στη περιοχή της Φώκαιας. Το όχημα που έχει δυνατότητα μεταφοράς 24 ατόμων κινούνταν σε δρόμο που μέχρι τις 5/4 ήταν κλειστός για πολιτικά οχήματα, αλλά μετά άνοιξε και για χρήση από πολίτες. Η βόμβα τοποθετήθηκε σε απόσταση 1,5 χλμ από την βάση στο αριστερό μέρος του δρόμου και εξερράγη με τηλεκοντρόλ. Από την μεγάλης ισχύος έκρηξη προκλήθηκε ζημιά στο στρατιωτικό όχημα και τραυματίστηκαν άτομα.

 Την ώρα που κατευθυνόταν στην περιοχή στρατός, αστυνομία και πυροσβεστική για να βοηθήσουν, και ενώ είχαν περάσει 8 λεπτά από την πρώτη έκρηξη, συνέβη και δεύτερη έκρηξη την ώρα που σε απόσταση 20-30 μέτρων από το όχημα πλησίαζε όχημα της πυροσβεστικής του δήμου Σμύρνης. Τα τζάμια του έσπασαν, ενώ η καμπίνα του χτυπήθηκε από θραύσματα. Από την έκρηξη δεν τραυματίστηκαν πυροσβέστες.

 Μετά από αυτό οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν προς τα δέντρα και υπήρξε η εντύπωση πως υπήρξε ένοπλη σύγκρουση, αλλά εντέλει δεν υπήρξε ανταπόδοση πυρών. Στην περιοχή μεταφέρθηκαν πολλά ασθενοφόρα και στρατιώτες.

 1 μάρτυρας, 1 βαριά τραυματίας από τους 11 συνολικά

…………..

βίντεο από την δεύτερη έκρηξη στην διεύθυνση

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/36377/21188429/1/izmir-deki-terorist-saldiri-kamerada.aspx

Εφ. Χουριέτ 9/8/2012

Σχόλιο : Πρόκειται για εντυπωσιακό χτύπημα κοντά σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της χώρας και εν μέσω τουριστικής περιόδου με προφανή διπλή σκοπιμότητα. Και την πρόκληση οικονομικής ζημιάς και να περάσουν το μήνυμα ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εμπόλεμες και  ¨ασφαλείς περιοχές¨ μπορεί να καταστεί ασαφής…Δηλαδή να περάσουν το μύνημα πως ¨ΚΑΙ εκεί μπορούμε να χτυπήσουμε¨. Το ΠΚΚ δυναμώνει και μαζί και τα αδιέξοδα της πολιτικής του Ερντογάν.