ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟΛΜΗΣΕ , ΕΜΕΙΣ….

Το Ιράκ δεν εξέδωσε βίζα για τον ηγέτη του ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί που ετοιμαζόταν να κάνει το Μπαϊράμι του στο Κερκούκ

Πηγές του ΜΗΡ ανέφεραν πως αρμόδιοι της πρεσβείας του Ιράκ ανέφεραν ως δικαιολογία ¨τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ κατά το τελευταίο διάστημα¨. Ο Μπαχτσελί επί 2 μήνες ετοίμαζε ένα πρόγραμμα για να πάει στο Κερκούκ, να συναντηθεί με τους εκεί Τουρκμένους και να ακούσει εκεί τα προβλήματα τους. ΟΙ υπεύθυνοι του κόμματος ΜΗΡ είχαν δώσει στην πρεσβεία όλα τα δικαιολογητικά, από την φόρμα αιτήματος βίζας μέχρι και τον συριακό αριθμό των φωτογραφικών μηχανών.

Το υπουργείο θα υποβάλλει διαμαρτυρία

Ακόμη και το υπουργείο Εξωτερικών παρενέβη στην κυβέρνηση του Ιράκ για να δοθεί βίζα στον Μπαχτσελί και στην 50 ατόμων επιτροπή του. Το Ιράκ 3 μέρες πριν από την επίσκεψη έβγαλε μια εντελώς απροσδόκητη για το κόμμα απόφαση. Η πρεσβεία του Ιράκ προβάλλοντας ως δικαιολογία ¨τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ κατά το τελευταίο διάστημα¨ δεν έδωσε βίζα στον Μπαχτσελί και στην ομάδα του. Στην απόφαση αυτή αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών. Το υπουργείο ετοιμάζεται να επιδώσει διαμαρτυρία στην κυβέρνηση του Ιράκ.

……………..

 Εφ. Χουριέτ 16/8/2012

Σχόλιο : Βλέπουμε ότι ακόμη και μια χώρα σε αποσύνθεση αντιδρά και δεν επιτρέπει στον αρχιφασίστα να την επισκεφτεί. Ενώ εμείς σε τέτοια θέματα είμαστε….large !

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone