ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΚΚΑΡΙ

Ματωμένη Κυριακή στο Χακκάρι

Η Τουρκία ζει μια από τις πιο φοβερές σελίδες του τριακονταετούς πολέμου της. Την ώρα που συνεχιζόταν οι πυροβολισμοί στο Σέμντινλι, το ΠΚΚ οργάνωσε επιθέσεις σε στρατόπεδα στο Γκέτσιμλι, στο Ουζουμλού και στο Καρατάς του νομού Χακκάρι.

Ενώ οι συγκρούσεις στην περιοχή του Σέμντινλι διαρκούν επί δύο εβδομάδες, το ΠΚΚ προχτές το βράδυ οργάνωσε ταυτόχρονη επίθεση σε στρατόπεδα στο Γκέτσιμλι σε απόσταση 40 χλμ από το κέντρο της πόλης, στο Ουζουμλού και στο Καρατάς της Τσουκούρτζας και στην στρατιωτική βάση του Ντάρσινκι που υπάγεται στην 20η ταξιαρχία Στρατοχωροφυλακής. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 6 στρατιώτες, δύο κορουτζούδες και 14 ΠΚΚδες, ενώ τραυματίστηκαν 15 στρατιώτες και 5 πολίτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μεγάλη ομάδα ΠΚΚδων προχτές το βράδυ γύρω στις 23.00 οργάνωσε ταυτόχρονη επίθεση σε στρατόπεδα στο Γκέτσιμλι, στο Ουζουμλού, στο Καρατάς και σε στρατιωτική βάσης στον λόφο Νταρσίνκι. Η επίθεση έγινε με ρουκέτες και όπλα πολεμικά, οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν και ξέσπασε σύγκρουση. Η πιο σφοδρή σύγκρουση ήταν στο Γκέτσιμλι σε απόσταση 40 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε στο στρατόπεδο

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης γυναίκα μέλος του ΠΚΚ βάδισε προς το στρατόπεδο σαν ζωντανή βόμβα. Πυροδοτώντας τα εκρηκτικά που είχε πάνω της, η ίδια διαμελίστηκε, ενώ τραυματίστηκαν κάποιοι στρατιώτες. Στην σύγκρουση έχασαν την ζωή τους ο καταγόμενος από το Κιρσεχιρλί λοχίας Καμίλ Τσελίκαγια, ο καταγόμενος από την Μαλάτια έφεδρος λοχίας Αχμέτ Κουράκ, ο καταγόμενος από το Ζόγκουλντακ στρατιώτης Μετίν Τσεβίκ, ο καταγόμενος από το Τσόρουμ στρατιώτης Μπουράκ Μεβλούτ Τουτουντζούογλου, ο καταγόμενος από το Όρντου στρατιώτης Χακάν Οκτάι, ο καταγόμενος από το Ντιγιαρμπακίρ Γιασάρ Καραντάγ, οι κορουτζούδες Φερίτ Τσιφτσί και Τζαμπάρ Ντουμάν και 14 ΠΚΚδες. Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης τραυματίστηκαν επίσης οι Σεχζενάν, Νετζντέτ, Σεριφέ, Κιγιμέζ και Μιζγκέν Ολμέζ και Αμπντουραχμάν Νταγιάν –συγγενείς μεταξύ τους- των οοίων το σπίτι ήταν δίπλα στο στρατόπεδο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για θεραπεία στο κρατικό και το στρατιωτικό νοσοκομείο του Χακκάρι.

……………………..

Εφ. Ταράφ 6/8/2012